Home > Circuit > 2017 voor… PK Carsport

2017 voor… PK Carsport

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Komend weekend start PK Carsport zijn vierde seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series, twee weken later begint het Belcar Endurance Championship in Francorchamps voor het Hasseltse team. In beide kampioenschappen komt PK Carsport met getalenteerde rijders aan de start en is de ambitie duidelijk: strijden om de titel.

Het Circuit Ricardo Tormo is volgend weekend het decor voor de seizoensopener van de NASCAR Whelen Euro Series. In Elite 1 verschijnt PK Carsport aan de start met tweevoudig kampioen Anthony Kumpen en Stienes Longin, vorig jaar kampioen in Elite 2. In die Elite 2 worden de Chevrolets met de nummers #24 en #11 bestuurd door respectievelijk Guillaume Dumarey en de jonge Duitser Justin Kunz.

“Ik heb nog plaats voor een derde kampioenenring”, vat Anthony Kumpen zijn ambities voor het seizoen 2017 samen. “Al besef ik maar al te goed dat het niveau van de NASCAR Whelen Euro Series dit jaar hoger zal liggen dan ooit en het behalen van de titel dus moeilijker zal worden. Dat betekent ook dat we er van bij het begin moeten staan. Een podiumplaats in Valencia lijkt me een must. Afgelopen winter werd in de ateliers van PK Carsport een nieuwe wagen gebouwd en we hebben ook goede testen achter de rug. Bovendien moet mijn extra ervaring in de States me ook bij de Europese races van pas komen.”

Kumpen zal zijn Europese campagne ook combineren met enkele races over de grote plas. “De road course in Mid-Ohio is mijn volgende wedstrijd in de VS”, legt hij uit. “Daar komt mogelijk ook nog een tweede race op een road course bij en we zijn druk bezig om na afloop van het Europese kampioenschap ook nog enkele wedstrijden op de Amerikaanse ovals vast te leggen.”

Racen in de States, dat ziet ook Stienes Longin wel zitten. De kampioen 2016 van de Elite 2 van de NASCAR Whelen Euro Series maakt dit jaar de overstap naar de hoogste klasse, maar blijft met beide voeten op de grond. “Ik was het aan mezelf verplicht om naar de Elite 1 over te stappen”, aldus de Leuvenaar. “Ik weet dat het geen eenvoudig seizoen zal worden. Ik zal snelheid moeten vinden, mijn techniek allicht ook wat moeten aanpassen. Een leerjaar, kortom. Maar geen verloren jaar. Ik wil zeker iets laten zien. Zo heb ik mijn zinnen gezet op de Junior Trophy, zeg maar een race-in-de-race tussen een achttal jonge rijders die net zoals ik recent uit de Elite 2 zijn opgeklommen. Winst in die Trophy kan ook in de States deuren openen.”

In Elite 2 van de NASCAR Whelen Euro Series worden de kleuren van PK Carsport verdedigd door Guillaume Dumarey en de 19-jarige Duitser Kustin Kunz. “Ik heb het geluk te kunnen uitkomen voor een superteam, en bovendien kan ik van Anthony heel veel leren”, aldus Guillaume Dumarey. “Ik zal heel snel heel veel moeten opsteken, want het is niet mijn bedoeling gewoon mee te rijden. Ik zou ontgoocheld zijn mocht ik geen aanspraak kunnen maken op een plaats bij de eerste vijf.”

“Racen met PK Carsport brengt uiteraard wat verwachtingen met zich mee, maar dat is niets vergeleken met wat ik thuis moet meemaken”, besluit Dumarey grappend. “Mijn broer Maxime (Elite 2-kampioen van 2014, red.) laat geen gelegenheid voorbij gaan om de druk nog wat op te voeren. Ik wil hem graag bewijzen dat ik minstens even goed kan doen.”

“Zo een buitenkans krijg je niet alle dagen”, stelt Justin Kunz als hem naar zijn overstap naar PK Carsport wordt gevraagd. Kunz debuteerde vorig jaar in Elite 2, met een vijfde plaats in Adria als beste resultaat. “Ik denk niet dat er een team bestaat dat betere Amerikaanse contacten heeft dan PK Carsport. Mijn doel is om te winnen en een zo goed mogelijke basis opbouwen om uiteindelijk in de States te kunnen racen. Ik kijk er ontzettend naar uit om met het nummer 11 aan de start te staan.”

Op 22 en 23 april wordt dan in Spa-Francorchamps het startschot gegeven van het Belcar Endurance Championship. Bert Longin heeft van het Belgische uithoudingskampioenschap zijn hoofddoel voor 2017 gemaakt. De Leuvenaar deelt in de kortere races van de Belcar een Wolf-prototype met Anthony Kumpen, Stienes Longin en Frank Beliën, die om beurt de wagen zullen delen. Voor het hoogtepunt van het seizoen, de 24 Uur van Zolder, wordt een Porsche ingezet.

“Ik wil in de nadagen van mijn carrière nog één keer kampioen worden”, stelt Bert Longin zonder omwegen. “Met Anthony, Stienes en Frank om beurten aan mijn zijde moet dat lukken. De Wolf waarmee we in de ‘gewone’ Belcar-races aan de start komen is nu helemaal in handen van PK Carsport zelf. De wagen is helemaal heropgebouwd, inclusief een nieuwe kabelboom. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat we over een wagen zullen beschikken waarmee we om de overwinning zullen kunnen strijden.”

Longin mag dan in 2017 enkel in eigen land actief zijn, voor één race maakt hij graag een uitzondering. Zeker omdat er een wereldtitel aan vasthangt. “Ik rijd in november de World Solar Challenge in Australië”, legt de Leuvenaar uit. “Ik stond er al eerder aan de start en heb me ondertussen nog wat meer verdiept in het werk dat de studenten van de KULeuven afleveren. Dit is autosport van het hoogste niveau en ik zou die kerels maar wat graag aan succes helpen.”

U merkt het, voor 2017 geen gebrek aan ambitie bij PK Carsport! En gebaseerd op de rijke geschiedenis van het team, mogen we stellen dat de resultaten allicht ook dit jaar zullen volgen…

Kalender NASCAR Whelen Euro Series 2017:

8-9 april: Valencia (Spa)

10-11 juni: Brands Hatch (GBr)

1-2 juli: Hockenheimring (Dui)

15-16 juli: Venray (Ned)

16-17 september: Franciacorta (Ita)

14-15 oktober: Zolder

 

Kalender Belcar Endurance Championship 2017:

22-23 april: Belcar Trophy – Spa-Francorchamps

3-4 juni: New Race Festival – Zolder

15-16 juli: Zolder Superprix

17-20 augustus: 24 Uur van Zolder

14-15 oktober: American Festival Zolder

 

 

(einde)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/Belcar-Endurance-Championship.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply