Home > Circuit > Di Grassi meesterlijk in Mexico, d’Ambrosio verliest in extremis podium

Di Grassi meesterlijk in Mexico, d’Ambrosio verliest in extremis podium

Na enkele weken rustpauze schoof het Formule E-veld aan in Mexico-Stad voor de vierde manche van het seizoen 2016-2017. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden stelde deze race niet teleur: Lucas Di Grassi won met een zeer onorthodoxe strategie nadat hij vanaf plaats 15 was gestart. Jean-Eric Vergne en Sam Bird vervolledigden het podium, onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio had lang uitzicht op een podium maar werd uiteindelijk dertiende.

De kwalificatie in Mexico-Stad had de boel nog voor de race al goed op zijn kop gezet. Oliver Turvey was de verrassende polesitter, terwijl Sébastien Buemi, winnaar van de eerste drie races, pas als zevende mocht beginnen. Di Grassi startte op een verre vijftiende stek, maar wie dacht dat dat een uitzichtloze situatie was, kwam bedrogen uit.

Di Grassi’s race leek helemaal om zeep toen hij na twee rondes al naar binnen moest komen om achtervleugelschade te laten repareren. Hij werd echter gered door de safety car en koos nadien om al in ronde 18 binnen te komen voor de verplichte wagenwissel: een belangrijk moment, want toen rukte de safety car opnieuw uit. Enkele rondes later lag Di Grassi ver op kop met een voorsprong van meer dan een halve minuut.

Di Grassi hield het uiteindelijk vol tot aan de finish en boekte zo een prachtige overwinning, maar voor d’Ambrosio mocht het niet zijn. Onze landgenoot viel in de laatste ronde zonder energie en zakte zo weg naar de dertiende plaats, waardoor Jean-Eric Vergne en Sam Bird naast Di Grassi op het podium mochten. De vierde plaats was verrassend voor Mitch Evans, terwijl Adam Carroll (achtste) en debutant Esteban Gutierrez (tiende) hun eerste punten scoorden. In de stand nadert Di Grassi tot op vijf punten van leider Buemi.

De volgende race is over zes weken in Monaco.

(Sam Varewyck)

Leave a Reply