Home > Rally > ERC > Bruno Magelhaes wint thuisrally op de Azoren

Bruno Magelhaes wint thuisrally op de Azoren

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nadat vrijdag al Kajetanowicz (Fiesta R5) uit de rally crashte ging zaterdag leider Alexey Lukyanuk in de fout. De Rus had al een besttijd gezet ’s morgens en verdedigde een voorsprong van 9 seconden toen hij een steen raakte tijdens de passage in het Tronqueira woud. Hij diende zijn Fiesta R5 met gebroken stuurarm te parkeren.

En zo ging de Portugees Bruno Magelhaes naar de leiding op zijn Skoda Fabia R5. Niet geheel onverdiend want met twee opeenvolgende scratches op vrijdag had hij al een aanval ingezet op de leider.

In de eindstand volgen op de 2de plaats de Junior U28 (jonger dan 28 jaar) winnaar Marjan Griebel en de Ier Josh Moffet (Fiesta R5). Chris Ingram won op een 11de plaats algemeen nipt het Junior U27 luik, voor de Fin Huttunen (beiden op Opel Adam).

De volgende afspraak voor het Europese kampioenschap Rally is opnieuw een eilandrace: de Rally Islas Canarias van 3 tot 6 mei.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply