Home > #Hoofdnieuws > WEC en ELMS testen in Monza, zonder enige Belgische inbreng

WEC en ELMS testen in Monza, zonder enige Belgische inbreng

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Terwijl heel wat competities dit weekend al aan hun eerste races toe zijn, is het voor de teams en rijders in het WEC en de ELMS volop testen geblazen. Deze week is Monza voor beide kampioenschappen de uitvalsbasis. Uiteraard is er mooi volk op de afspraak, maar Belgische rijders en teams zijn er helemaal niet meer bij.

Het WEC staat voor een wat vreemd jaar. Audi is er nu echt niet meer bij en het is dus afwachten hoe het duel tussen de overblijvers zal gesmaakt worden. Wat er ook moge gezegd worden, het WK is door het vertrek van Audi een deel van zijn charme verloren. In de wandelgangen gaat dan wel weer meer en meer het gerucht dat Peugeot zou kunnen terugkeren, zeker nu Porsche en Toyota nog meer de evoluties in LMP1 bevroren hebben (chassis) en dat tot en met 2019. Toyota liet al weten minimaal tot 2019 van de partij te zullen zijn. Een derde constructeur is eigenlijk nodig in een competitie van dit niveau.

De WEC proloog is vandaag zaterdag van start gegaan en na de eerste sessie op Monza houden Porsche en Toyota, beide constructeurs hebben hun LM P1 voorgesteld, elkaar in evenwicht. Jani-Tandy-Lotterer waren sneller dan de bolide van Toyota comeback kid Nicolas Lapierre. In LMP2 was het Vaillante Rebellion dat de toon aangaf, terwijl de beide Porsche 911 RSR vooraan spurtten in GTE.

28 wagens hebben zich aangemeld voor de opener van het seizoen in Silverstone, op paasdag 16 april.

ELMS op kruissnelheid

Terwijl Olivier Pla eerder deze week de snelste was in de Proloog van de ELMS in Monza – in de Ligier JS P217 van Idec Sport Racing – is het nu aftellen naar de eerste race van de European Le Mans Series, in Silverstone op 15 april. Het kampioenschap is echt terug, met maar liefst 36 wagens aan de start van de eerste race: 12 LMP2, 17 LMP3 en 7 GTE. Echter, net als in het WEC, is de Belgische inbreng onbestaande. Bert Longin heeft zijn internationale helm aan de haak gehangen en dat is het einde van de Belgische rijders – en teams – in ELMS en WEC…

U kan beide kampioenschappen wel gaan bekijken in Spa-Francorchamps.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/wec2.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”1579,1580,1581,1582,1583,1584″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply