Home > #Hoofdnieuws > Crash van het jaar en hold-up van HTP in Blancpain Misano

Crash van het jaar en hold-up van HTP in Blancpain Misano

Het liep meteen goed mis bij de start van Blancpain GT Sprint Cup. Na amper een halve ronde raakten 7 wagens in een massieve crash betrokken en onder meer onze landgenoot Maxime Soulet zag zijn Bentley tot schroot herleid worden. Het incident gebeurde halverwege het veld, zonder gevolgen dus voor de koplopers. Vooraan domineerde HTP Mercedes vervolgens op een opvallende manier de race, wat na de affaire van de superpole in de 24 Uur van Spa 2016 altijd een wat vreemde smaak zal nalaten.

De start was dus meteen goed raak, met naast de Bentley van Soulet, ook twee McLaren van Strakka, een Audi van ISR, de Rinaldi Ferrari, een AKKA Mercedes, de WRT Audi van Will Stevens enz die zwaar beschadigd raakten. Gelukkig bleven alle betrokken rijders ongedeerd.

Franck Perera en Max Buhk wonnen de eerste race van het seizoen, voor hun teamgenoten bij HTP Mercedes Jules Szymkowiak en Fabian Schiller, tevens winnaars in de Silver Cup. De beste Belg werd nog maar eens Enzo Ide, die in de WRT Audi samen met Christopher Mies, naar een zesde plek reed. De regerende kampioen startte nota bene van plek 18! Dries Vanthoor pakte na een bestraffing nog de negende plaats, samen met Marcel Fässler in een andere Audi van WRT. In Pro-Am was de winst voor kampioen Michael Broniszewski, die de #11 Kessel Racing Ferrari deelt met Giacomo Piccini.

Morgen staat de hoofdrace op het circuit van Misano op het programma.

Leave a Reply