Home > Circuit > 2CV trapt seizoen Francorchamps af

2CV trapt seizoen Francorchamps af

Spa-Francorchamps heeft van die goede tradities. De 24 Heures 2CV sluiten zo meestal het autosportseizoen op het mooiste circuit van de wereld af en de Trophée des Fagnes, ook een organisatie van 2CV Racing Teams, is de opener van het seizoen op asfalt. Voor deze editie 2017 werd van start gegaan met een wedstrijd van 120 minuten, die letterlijk ook echt de eerste race van het seizoen 2017 was. Deze ‘sprint’ – want 120 minuten is geen typische afstand voor de 2CV -, werd in eerste instantie een gevecht tussen de #42 BNLL 1 van Car-Coppieters, de #18 2CV Passion Trapanelle van Hauris-Latragna en de #23 Kimy Racing van Vigneron-Gasperin. En na twee uur hard en intensief racen, was het verschil aan de finish amper groter dan enkele seconden.

“In het teken van de sportieve gelijkheid, hebben we besloten om nieuwe luchtinlaten te monteren en ook gebruik te maken van nieuwe luchtfilters”, leggen Robert Van Gysegem, Léonard Licops en Frederic van Rijckevorsel in naam van de 2CVRT uit. “Het resultaat mocht er zijn, met wagens die aan elkaar gewaagd waren, wat dan ook het beste laat verhopen voor de wedstrijden die er nog op stapel staan. Deze nieuwe technische regelgeving maakt ook dat het hele potentieel van de motoren van de wagens in de categorie ‘Hybride’ kan gebruikt worden. De bilan is dus meer dan positief…”

De #23 Kimy Racing van Pierre-Yves Vigneron en Christophe Gasperin kon in de loop van de race een kloofje van enkele seconden bijeen rijden, wat het team toeliet om het verschil te maken. Deze twee heren zijn dus de eerste winnaars van het seizoen in Spa-Francorchamps, toch wel een hele eer! Lory Hauris en Jordan Latragna (#18 Passion Trapanelle) maakten het de winnaars echter geen ogenblik makkelijk, want het uiteindelijke verschil bedroeg amper 10 seconden en in hun zog volgden Benoît Car en Rudy Coppieters (#42 BNLL 1). Het eerste podium oogde dus mooi, na nogmaals een heel knappe wedstrijd van alle deelnemende teams!

Leave a Reply