Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Eric De Doncker

2017 voor… Eric De Doncker

Hij stapt zonder enige schroom over van een historische racebolide naar meer moderne wagens en ook in 2017 heeft Eric De Doncker een zeer mooi en gevuld raceprogramma in zijn agenda staan…

Wat brengt 2017?

“Net als vorig jaar race ik terug met de Spice in de Group C Racing, voor een deel van het kampioenschap althans. Ik rij ook de eerste race van de NASCAR Whelen Euro Series met de Mustang #98, die plaats in vindt in het Spaanse Valencia en we doen ook de finale in Zolder. Dat wil zeggen dat we in 2017, met Motorsport 98, nog een andere uitdaging aangaan, iets wat relatief laat in het seizoen is beslist. Motorsport 98 besloot inderdaad om een Ligier JS P3 aan te kopen en deel te nemen aan de Michelin Le Mans Cup, een competitie op maat van de gentlemen drivers. Ik zal waarschijnlijk de collectieve testen in Portimao missen, maar die vervangen we na ontvangst van de wagen door een privésessie in Engeland. Alles zal klaar zijn voor de start van de Michelin Le Mans Cup op 13 mei op de autodrome di Monza. Zo kom ik aan een twaalftal raceweekends dit seizoen, wat maakt dat het team van Motorsport 98, met Julien Daivier en onze nieuwe trackingenieur Edouard Carton, veel werk zal hebben. vergeet ook Cath niet, die heel wat werk doet voor het team. Het zal een druk jaar worden, maar de passie voor de racerij en de nieuwe uitdaging met de Michelin Le Mans Cup zullen iedereen extra motiveren…”

Leave a Reply