Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Bert Longin

2017 voor… Bert Longin

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Bert Longin is amper nog weg te denken uit de nationale circuitracerij, maar de Leuvenaar denkt nu toch stilaan aan afbouwen. Internationaal zien we hem niet meer aan het werk, maar dat wil niet zeggen dat hij nationaal niet meer aan de bak komt. In tegendeel, Longin is nog even gemotiveerd als 20 jaar geleden en kijkt uit naar de start van de competitie.

Bert, hoe ziet je seizoen 2017 eruit?

“Het klopt inderdaad dat ik enkel nog in eigen land rijd, al zondig ik daar dit seizoen wel één keer heel stevig tegen. Maar first things first. Ik betwist het hele Belcar kampioenschap met het team van PK Carsport. Ik ben de enige van de rijders, naast Anthony, Stienes en Frank (Kumpen, Longin en Beliën nvdr.) die alle races kan rijden, maar als we voor de titel gaan, doen we dat samen. Daarnaast is ons hoofddoel uiteraard de 24 Hours of Zolder met onze Wolf. Maar… ik ga wel nog één keer naar het buitenland. In het najaar zal ik met de studenten van de KULeuven aan de World Solar Challenge deelnemen, een competitie die ik eerder al reed. De wagens zijn de opvallende platte bolides die aangedreven worden door zonne-energie. Opgepast, dit is een heus WK en wij gaan naar daar om te winnen. Ik kijk er trouwens enorm naar uit omdat het zo een jonge en gemotiveerde groep mensen is!”

Wat is je autosportdroom?

“Mijn zoon Stienes nog heel ver zien komen…”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/012-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply