Home > Circuit > In een notendop: eenzitternieuws

In een notendop: eenzitternieuws

Het lange wachten op het nieuwe seizoen gaat verder in de meeste eenzitterklassen, maar vorige week werd de stilte in de Formule Renault V8 3.5 verstoord door het plotse vertrek uit de klasse van regerende kampioenen Arden. Teambaas John Rouse gaf als reden dat het steeds moeilijker wordt om rijders aan te trekken met voldoende budget, en stelde zich ook vragen bij de organisatie van de klasse, die technisch zeer dicht aanleunt bij de Formule 2. Arden blijft wel actief in de F2. Het team reed in totaal 5 seizoenen in de Formule Renault V8 3.5 en boekte daarin 16 zeges, met het teamkampioenschap in 2016 als kers op de taart.

In sommige klassen werden dan weer testsessies georganiseerd. Zo zakte het GP3-circus af naar het Portugese Estoril voor een tweedaagse test. Op dag 1 was Mercedes-junior George Russell, een rookie in de GP3, de snelste. Hij werd gevolgd door zijn ART-teamgenoot Nurei Fukuzumi en de Zuid-Afrikaan Raoul Hyman (Campos). De dag nadien werd de volledige top 3 gevuld door ART-rijders: Jack Aitken was toen de snelste, gevolgd door Fukuzumi en Russell.

Ook in de Europese Formule 3 werd er opnieuw getest, zij waren te gast op de Hungaroring nabij Boedapest. Op de eerste was McLaren-junior Lando Norris (Carlin) de snelste man op de baan, gevolgd door de Australiƫr Joey Mawson (Van Amersfoort) en de Brit Jake Dennis (Carlin). De dag nadien was het verrassend Harrison Newey, de zoon van F1-ontwerper Adrian Newey, die voor Van Amersfoort de snelste tijd liet noteren. Hij was amper 28 duizendsten van een seconde sneller dan Callum Illot (Prema) en de opnieuw sterke Norris.

Leave a Reply