Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Jamie Vandenbalck

2017 voor… Jamie Vandenbalck

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Jamie ‘Jason’ Vandenbalck is één van die jonge talenten die de laatste seizoenen van zich heeft doen spreken. De Leuvenaar kwam vorig seizoen in de Reiter Young Star uit, een competitie in de GT4. Maar wat doet het voormalige voetbaltalent dit seizoen? Wij vroegen het hem.

Hoe ziet het seizoen 2017 er voor je uit?

“Heel stevig en ik kijk er verschrikkelijk naar uit. Ik heb getekend voor een tweede seizoen in de Reiter Young Star, een competitie in de competitie van de GT4 Northern Series. Hierbij was mijn vereiste om met Mads Siljehaug te kunnen rijden in plaats van af te hangen van een loting. Ik zal vijf van de zes wedstrijden rijden, ik moet echter forfait geven voor Brands-Hatch. Na de twee races in Misano dit weekend, gaan we weten of we kunnen meestrijden voor de titel! Ik heb ook enkele aanbiedingen gekregen in de richting van de GT3, wat echt een droom zou zijn voor mij. Budget speelt hier een grote rol in. Ik ben twee dagen gaan testen in Barcelona met Schubert Motorsport in een M6 GT3. Ik ben dol op de wagen en de test zelf was zeer geslaagd. Ik ga trachten om dit jaar de 24 Uur van Spa te kunnen rijden, maar ik schat de kansen eerder klein in, tenzij een partner nog een extra inspanning zou kunnen doen. Los van deze piste GT3, heb ik ook nog een paar aanbiedingen gekregen om in België te rijden. Dit is dan vooral voor de BMW M235i Cup of de TCR BeNeLux. Deze gesprekken verlopen gaan vrij positief en ik zal dus één van beide competities rijden naast mijn GT4-seizoen.”

Wat is je autosportdroom?

“Mijn grootste droom is zoals elke andere rijder om ooit in de F1 te belanden, maar dat is natuurlijk nooit haalbaar voor mij. Ik heb totaal geen ervaring in eenzitters en kan hier ook geen budget voor vinden. Daarom leg ik me volledig op de GT-racerij toe. Mijn realistische droom is zeg maar, om ooit fabrieksrijder te worden en misschien te kunnen deelnemen aan DTM. Hierbij kijk ik op naar piloten zoals Maxime Martin.”

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”1432,1433,1434,1435,1436″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply