Home > Circuit > Eenzitter in een notendop: GP2, FIA F3 en GP3

Eenzitter in een notendop: GP2, FIA F3 en GP3

In de schaduw van het Formule 1-seizoen, dat aankomende zondag van start gaat in Melbourne, wordt er ook in de opstapklasses hard gewerkt aan de voorbereidingen op het nieuwe jaar. In de Formule 2 waren er vorige week de eerste tests, waar achtereenvolgens Nobahura Matsushita (in 2015 nog teamgenoot van Stoffel Vandoorne in deze klasse), Alexander Albon en Norman Nato de snelste dagtijden reden. Over twee weken is er nog een driedaagse test op het circuit van Sakhir in Bahrein. Ook in de Formule Renault 2.0 werd er getest, op het circuit van Magny-Cours waren de Nederlander Jarno Opmeer en Gabriel Aubry de snelste mannen.

In de GP3 viel er weinig te melden, behalve de aanstelling van de 17-jarige Giuliano Alesi bij Trident. Giuliano is de zoon van Jean Alesi, voormalig F1-rijder en eenvoudig GP-winnaar voor het Ferrari. In de Europese Formule 3 is dan weer de volledige startgrid bevestigd. De deelnemende teams zijn Prema Powerteam, Hitech GP, Motopark, Van Amersfoort Racing en Carlin, en zij zullen elk vier wagens aan de start brengen voor een totaal van twintig rijders.

De opvallendste naam op de F3-deelnemerslijst is die van Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher. Hij zal bij het Prema Powerteam instappen naast onder andere Maximilian Günther, vorig jaar vicekampioen in deze klasse en één van de topfavorieten voor de titel. Andere namen om in de gaten te houden zijn Ralf Aron (kampioen in de Italiaanse Formule 4), Jake Hughes (scoorde een podium bij zijn enige deelname vorig seizoen) en Lando Norris (kampioen in de Formule Renault 2.0 Eurocup, Formule Renault 2.0 NEC en Britse Formule 4).

(Sam Varewijck)

Leave a Reply