Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Grégoire Munster

2017 voor… Grégoire Munster

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De afgelopen twee wedstrijden van het Belgian Rally Championship hebben we mogen kennis maken met het ontluikende rallytalent Grégoire Munster. De 18-jarige jongeman uit Verviers, die overigens perfect tweetalig is, zette zowel in Landen als Spa een puike wedstrijd neer, bleef foutloos en reed tweemaal over het podium bij de finish. Redenen genoeg om Grégoire onze twee vaste vragen te stellen.

Grégoire, wat zijn de plannen voor dit seizoen 2017?

In de eerste plaats is dat de Duitse ADAC Opel Rallye Cup, een merkencup met de Opel Adam in cupversie. Er staan zeven wedstrijden op het programma, waaronder de Duitse WRC-manche in augustus. Voor mij, ik ben amper 18 jaar en heb nog maar enkele maanden mijn rijbewijs, is het een programma over twee seizoenen, waarbij het eerste jaar een leerjaar moet worden. Ik moet nog alles leren en dan heb ik het heus niet alleen over de auto en het autorijden zelf, maar ook over nota’s nemen, luisteren naar mijn corijder, een strategie volgen… Indien de resultaten goed zijn tijdens dat eerste jaar, is dat mooi meegenomen, maar het is dus vooral een seizoen om ervaring op te doen. De ADAC Opel Rallye Cup is een competitie met heel wat jongeren, dus de concurrentie is stevig. In die context van ervaring vergaren, rijden we ook een aantal Belgische wedstrijden, na de Haspengouw en Spa, zijn dat mogelijk de Wallonie, East Belgian en Condroz, maar daar is nog geen absolute zekerheid over. Sowieso is het de bedoeling om altijd met mijn wagen in de Cup-versie te rijden, zoals ik ook in Landen en Spa gedaan heb.”

Wat is je autosportdroom?

“Ik ben met rally gestart omdat ik van die sport hou, ik heb voordien vooral recreatief gekart, wat motorcross gedaan, maar rally is mijn passie en ik droom er dan ook van om ooit met de steun van een constructeur in een WRC-wedstrijd van start te gaan. Maar dat is voorlopig een droom…”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/opel3.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply