Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor … Martijn Vanhove

2017 voor … Martijn Vanhove

Martijn Vanhove is de regerend Belgisch kampioen rallycross in de klasse Supernationals onder 2000cc. Afgelopen seizoen viel Vanhove met zijn groene BMW 1M slechts éénmaal naast het podium in een klasse waar de strijd steeds heviger wordt. “We hebben vaak 10 potentiële winnaars aan de start”, geeft de BMW-rijder aan. “Soms zit alles dan binnen één seconde kort bij elkaar waarbij de minste fout of aarzeling je terugslaat.

Bij de vraag naar de plannen voor 2017 klinkt het vastberaden: “De titel proberen te verlengen en hier en daar losse wedstrijden in het buitenland rijden.  Of we meedingen naar de BelNed-cup is nog geen zekerheid. Het zal trouwens geen sinecure zijn, want de strijd is echt hevig. Verder moesten we na de winter compleet van nul beginnen aan de afstelling van de wagen. De wagen ziet er ogenschijnlijk hetzelfde uit maar is wel zo’n 114 kg lichter geworden in vergelijking met vorig jaar.” De aanpassingen helpen duidelijk om concurrentieel te blijven, want tijdens de seizoensopener (Maasmechelen) waarin de opdracht werd bemoeilijkt door de weersomstandigheden, werd Vanhove vijfde in de finale. Er zat wellicht meer in zonder een zeldzaam foutje. Daarvan profiteerden Nick Neyens (tweede) en Davy Van Ratingen (derde) optimaal.

En de ultieme autosportdroom?
Deelnemen aan het WK Rallycross!

You may also like
Vaarwel Ken Block
BK RX: BRCV geeft een stand van zaken
Zuhal Demir steunt Duivelsberg
Voorlopig geen vergunning voor Duivelsberg

Leave a Reply