Home > #Hoofdnieuws > Wat is er van de autosport dit weekend?

Wat is er van de autosport dit weekend?

Dit weekend is er uiteraard de WK rally van Mexico, waar we hier op vooruitblikken, en internationaal is er ook de start van de Indycar 2017. Daarnaast kan u in eigen land naar de regionale rally van Moorslede of de eerste manche van het BK Karting in Mariembourg. Hiermee geven we het startschot voor een wekelijkse rubriek, waarin we u de actualiteit voor het weekend samenvatten.

Pagenaud opnieuw?

De stratenomloop van Sint Petersburg (Florida) vormt het kader van de opener van de Indycar 2017. Het Amerikaanse eenzitterkampioenschap maakt zich op voor een strijd tussen enerzijds het kwartet van Team Penske, met als kapitein de regerende kampioen Simon Pagnaud – naast Jozef Newgarden, Hélio Castroneves en Will Power – en anderzijds de eenzame wolf Scott Dixon (Chip Ganassi Racing). Bij Dale Coyne Racing hebben ze Sébastien Bourdais ingelijfd en het is afwachten wat de Franse veteraan nog vermag. De kalender vindt u onderaan.

Karten in Mariembourg

Het startschot voor het Belgisch Kampioenschap Karting wordt gegeven op 11 en 12 maart op het circuit van de Karting des Fagnes van Mariembourg.  De nationale Belgische competitie, in volle opmars is sinds het de X30 categorieën ontvangt, is één van de meest uitgelezen in Europa.  Niet minder dan 180 piloten hebben zich ingeschreven voor deze eerste afspraak!    

VAS in Moorslede

Het is vooral rallygeweld dat dit weekend de regionale wegen kiest. In Dadizele opent het Vlaamse regionale (VAS)seizoen “rally- en rallysprint” met de 16de Rallysprint van Moorslede. De organisator, Autoclub Dadizele, verwacht een goede 115 wagens aan de start. Publiekstrekkers zijn Bernd Casier (Fiesta R5 Evo), Steve Bécaert (Citroen DS3 R5) en Timothy Van Parijs (Porsche 997 GT3)

Misschien ook even vermelden dat aan de andere kant van de taalgrens, in Hannuit, de jaarlijkse rally wel 185 deelnemers aan de start zal krijgen. Onder hen vele Vlaamse deelnemers, waaronder Kurt Braeckeveld in zijn nieuwe BMW 1M. In Hannuit wordt gereden voor het Franstalige (ASAF) regionale kampioenschap “Brussel-Wallonië”.

KALENDER INDYCAR 2017

St. Petersburg St. Petersburg 12 Maart
Long Beach Long Beach 9 April
Alabama Barber 23 April
Phoenix Phoenix-IR 29 April
Indianapolis Indianapolis 13 Mei
Indianapolis Indianapolis 28 Mei
Detroit Belle Isle 3 Juni
Detroit Belle Isle 4 Juni
Texas Texas 10 Juni
Road America Road America 25 Juni
Iowa Iowa 9 Juli
Toronto Toronto 16 Juli
Mid-Ohio Mid-Ohio 30 Juli
Pocono Pocono 20 Augustus
Gateway Gateway 26 Augustus
Watkins Glen Watkins Glen 3 September
Sonoma Infineon 17 September

 

Leave a Reply