Home > Circuit > Rond de wereld: eenzitters

Rond de wereld: eenzitters

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/Tatiana-Calderon.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In de Formule 1 maken de teams zich stilaan klaar voor de eerste race van het nieuwe seizoen. Dat wil zeggen dat ook voor de verschillende opstapklasses de start van het seizoen dichterbij komt, hoewel in de meeste klasses het nog enkele weken duurt voor de eerste race gereden wordt. Over de Europese Formule 3, Formule Renault 3.5, Super Formula, GP2 en GP3 valt daarom nog weinig te melden, behalve dat het bekende raceteam DAMS haar nieuwe GP3-rijders heeft bekendgemaakt. Naast Bruno Baptista en Santino Ferrucci koos het team verrassend voor de Colombiaanse Tatiana Calderon. Calderon werd vorige week trouwens ook binnengehaald door het F1-team van Sauber als nieuwe testrijdster.

De IndyCar Series is de uitzondering op de regel wat seizoensopeners betreft, want komend weekend wordt daar al de eerste race van het seizoen gereden. De rijders zijn voor deze seizoensopener te gast op het St. Petersburg Street Circuit in Florida. Simon Pagenaud (Penske) zal zijn titel verdedigen tegen onder andere voormalig F1-rijders Max Chilton, Takuma Sato, Sébastien Bourdais en Alexander Rossi. De kwalificatie wordt gereden op zaterdag 11 maart om 21:05 uur, de race is op zondag om 18 uur.

© Sam Varewijck

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?

Leave a Reply