Home > #Hoofdnieuws > Euro Rallycross: wat een lijst!

Euro Rallycross: wat een lijst!

Enkele dagen na de bekendmaking van de permanente rijders in het WK rallycross werd de lijst voor het FIA Europese kampioenschap (Supercars, Super1600 en Touringcars) vrijgegeven.

En daaruit blijkt dat het EK op dit ogenblik op volle toeren draait, althans wat de klasse Supercars en Super1600 betreft. Touringcars hinken achterop met 10 permanente inschrijvingen.

Bij de Supercars tellen we 29 namen. Daarbij één Belg, Michael De Keersmaecker. “Top vijf”, antwoordt de Fiesta-rijder uit Londerzeel resoluut als we polsen naar zijn ambities. Dat zou een evenaring zijn van zijn eindklassering in 2012, net voor het IMG-tijdperk begon. Daarvoor moet onze landgenoot dan wel erg constant presteren in een kampioenschap dat vijf wedstrijden telt met Barcelona (Spanje), Hell (Noorwegen), Holjes (Zweden), Lohéac (Frankrijk) en Riga (Letland). De tegenstand is zeker niet van de poes met onder meer de Zweed Robin Larsson (Audi A1) die het WK vaarwel zei, de Noor Tommy Rustad (Peugeot 208/Albatec) die nog eens Europees goud wil veroveren, net als in 2014. Ook All-Inkl.com, het team van de Duitser René Munnich, gaat Europees met de Duitse amazone Mandie August (Audi S1) en Munnich zelf die één van de Seats zal besturen die vorig jaar nog in het EK te zien waren. Bij de favorieten mag ook Marklund Motorsport (VW Polo’s) gerekend worden met de Zweed Anton Marklund  en Magda Andersson, vice-kampioene bij de Touringcars. De hele lijst aflopen leidt ons wat ver, maar nu kampioen Kevin Hansen in het WK uitkomt, lijkt de strijd helemaal open.

De klasse Super1600 telt 24 inschrijvingen en daarbij is het de vraag of de Deen Ulrik Linnemann met zijn Peugeot 208 na het seizoen eindelijk het goud kan veroveren nadat hij er reeds enkele malen dichtbij was. De Hongaar Krisztian Szabo blijft in deze klasse om zijn titel te verdedigen en verder zien we de come-back hier van de Fin Jussi-Petteri Leppihalme die net als enkele jaren terug opnieuw voor Set Promotion rijdt, met een Renault Twingo ditmaal. De Super1600 passeren in ons land langs Mettet en gaan verder naar Montalegre (Portugal), Holjes (Zweden), Loheac (Frankrijk), Riga (Letland) en Buxtehude (Duitsland).

Tien rijders staan op de lijst bij de Touringcars. Naast maar liefst 8 Noren en een Zweed vinden we met Steve Volders ook één landgenoot terug. Volders kan alvast terugblikken op een geslaagd Belgisch openingsweekend met zijn gloednieuwe Ford Fiesta. Het nummer één van 2016, de Noor Ben-Philip Gundersen, is er opnieuw bij. Het programma bij de Touringcars bestaat uit Barcelona (Spanje), Mettet, Lydden Hill (Groot-Brittannië), Hell (Noorwegen) en Buxtehude (Duitsland).

De exacte data vindt u hier en de volledige lijst van inschrijvingen hier .

You may also like
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
WRX: Timmy Hansen wereldkampioen na een ware thriller
WRX: Niclas Grönholm leidt, Timmy Hansen op titelkoers

Leave a Reply