Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: Rovanperä een klasse te sterk, Tänak versus Ogier voor het zilver

WRC Acropolis: Rovanperä een klasse te sterk, Tänak versus Ogier voor het zilver

Kalle Rovaperä vertrekt op de slotdag van de Acropolis rally in Griekenland, de negende manche van het WRC 2021, met een bonus van een halve minuut op zijn dichtste achtervolger, de Estse ex-wereldkampioen Ott Tänak in zijn Hyundai. De Est moet op zijn beurt uitkijken voor de Franse wereldkampioen, Sébastien Ogier, die 9,4 seconden achterstand telt op de tweede plaats in het klassement.

Foto: © Toyota WRC

Rovanperä, Ogier en Tänak verdeelden netjes de proeven van de namiddaglus in Griekenland, waarmee Rovanperä zijn dagtotaal op vier bracht. Voor de volledigheid, Rovanperä won ook zes van de twaalf verreden proeven tot dusver en is dus de terechte leider in deze eerste Acropolis sinds 2013. De jonge Fin is dominant in Griekenland en als er niets fout loopt, mag hij zijn tweede zege van het seizoen op zijn palmares inschrijven en speelt hij mee voor de tweede plaats in het WK.

Op vier, vijf en zes vinden we nog steeds Dani Sordo (Hyundai), Adrien Fourmaux (Ford) en Gus Greensmith (Ford). Elfyn Evans is in zijn Toyota terug naar de zevende plaats opgeklommen, maar wel op 5min51 van de leider. Thierry Neuville (Hyundai) is tiende, maar de achtste plek is zeker haalbaar. Voor hem, met een dikke halve minuut bonus, vinden we immers Marco Bulacia (Skoda) en Andreas Mikkelsen (Skoda), de nummers één en twee in WRC2 en met wat ons nog rest kan Neuville die plaatsen nog inhalen. Onderling worden de leiders in WRC2 gescheiden door amper een seconde. Filip Pyck en Peter Dehouck (Skoda) zijn nog steeds in koers, binnen de top 30, net als Jourdan Serderidis en Fred Miclotte (Ford WRC).

Morgen zijn er nog drie lange proeven, van respectievelijk 23,3, 33,2 en 12,7 kilometer.