Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: spannend gevecht vooraan, Rovanperä leidt met kleine marge

WRC Acropolis: spannend gevecht vooraan, Rovanperä leidt met kleine marge

In de Acropolis is het laatste woord in de strijd om de zege nog niet gevallen. Vooraan zijn de verschillen tussen de overgebleven toppers werkelijk erg klein, met leider Kalle Rovanperä die in zijn Toyota amper 3,7 seconden voorsprong heeft op Ott Tänak (Hyundai) en 3,9 op Sébastien Ogier (Toyota). De rest van het veld is uitgeteld voor de zege. De grote verliezers van de openingsdag zijn uiteraard Elfyn Evans en Thierry Neuville.

Foto: © Toyota

De marge van 3,9 seconden tussen de leider en de derde in het klassement na een loodzware openingsdag van de Acropolis bewijst hoe zeer de toppers in het WRC vandaag de dag aan elkaar gewaagd zijn. Vooraan geven Rovanperä, Tänak en Ogier elkaar geen ruimte en wie de zege op zak zal steken zondag, is verre van beslist. Wat we wel zeker weten is dat Thierry Neuville en Elfyn Evans niet meer voor de zege meespelen en in het WK een bijzonder slechte zaak dreigen te doen. Evans volgt na de openingsdag op meer dan vier minuten van de leiders, Neuville mag daar nog eens een kleine twee minuten bijtellen. Als de zaken blijven zoals ze zijn, dan vertrekt Ogier straks zelfs met een derde plaats met meer dan 50 punten bonus op de dichtste achtervolgers en dat met nog drie wedstrijden te gaan.

Bijzonder jammer voor Neuville is dat de Belg er na een eigen uitgevoerde reparatie wel in slaagde om het ritme van de toppers vooraan te volgen.

Achter de top 3 is Dani Sordo een eenzame vierde op 23,9 seconden van de jonge Finse leider. De Spanjaard moet de aansluiting houden in geval van pech voor Ogier of Rovanperä. Op vijf en zes volgen Adrien Fourmaux en Gus Greensmith, uiteraard in de beide Ford Fiesta WRC.

De beste chrono’s vandaag waren voor Ott Tänak en Kalle Rovanperä (2) en één voor Sébastien Ogier.

Morgen, zaterdag, volgt de langste dag van de wedstrijd, met zes proeven, goed voor meer dan 130 kilometer tegen de chrono.