Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis KP2/3: Rovanperä leidt, Neuville start voorzichtig

WRC Acropolis KP2/3: Rovanperä leidt, Neuville start voorzichtig

In Griekenland is de ochtendlus van de Acropolis 2021 afgewerkt. De ochtend bestond uit twee proeven van respectievelijk 17,5 en 19,5 kilometer en na die eerste chronoritten is Kalle Rovanperä de nieuwe leider, nadat zijn teamgenoot bij Toyota Sébastien Ogier gisteren de leiding nam in de eerste proef. Thierry Neuville worstelde met zijn Hyundai i20 WRC en kijkt al tegen een achterstand van 18,7 seconden aan.

Foto: © Toyota

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe verloren vooral tijd in de eerste proef van de dag, dat bleek ook uit zijn commentaar aan de finish: “Ik had niet veel vertrouwen en ik verloor de achterkant van de wagen regelmatig. Ik miste een beetje snelheid, dat werd ik al snel gewaar. We hebben twee reservewielen – en dus extra gewicht – en de proeven waren erg bochtig, met weinig grip, dus de auto gleed nogal.”

Na KP3 klonk het al iets beter, maar de achterstand op de Finse leider is dus wel aanzienlijk: “Ik heb mijn best gedaan. Ik heb nog geen 100 procent vertrouwen in het gedrag van de auto. Soms verlies ik de achterkant en soms verlies ik de voorkant. We hebben wat veranderingen aangebracht en het voelde iets beter aan, maar het is niet genoeg.”

Vooraan verloren we ook Elfyn Evans met een defecte koppeling op de Yaris. Dat betekent dat Rovanperä nu leidt, met een bonus van 3 seconden op Ott Tänak (Hyundai) en 4,3 seconden op Sébastien Ogier. Tänak won KP2 en Rovanperä KP3. Dani Sordo is vierde, maar amper acht tienden van een seconde voor teamgenoot Neuville. Adrien Fourmaux (Ford) is best of the rest als zesde.

De volgende proeven zijn respectievelijk om 12u24, 14u47 en 16u40.