Home > #Hoofdnieuws > F1 2022: met Albon bij Williams

F1 2022: met Albon bij Williams

Williams Racing kondigde deze middag aan dat Nicholas Latifi en Alex Albon de rijders zullen zijn voor het FIA Formule 1 wereldkampioenschap van 2022.

Nicholas blijft voor het vierde opeenvolgende seizoen bij het team, zijn derde als vaste rijder, terwijl Alex terugkeert op de Formule 1-grid. De 25-jarige rijder reed eerder voor Scuderia Toro Rosso in de Formule 1 voordat hij werd gepromoveerd naar een racestoeltje bij Red Bull Racing, waar hij in 2020 twee podiumplaatsen scoorde.

Jost Capito, CEO van Williams Racing, voegde daaraan toe: “Het is fantastisch om onze rijders line-up voor 2022 te kunnen bevestigen en ik ben verheugd om Alex bij het team te verwelkomen, samen met de bevestiging van onze verdere relatie met Nicholas in het volgende jaar. We zijn erg enthousiast over onze nieuwe line-up, met beide rijders die een geweldige mix van jeugd en ervaring meebrengen die niet alleen goed bij het team zullen passen, maar ons ook zullen helpen om de volgende stap in onze reis te nemen.

Alex Albon: “Ik ben echt opgewonden en kijk ernaar uit om in 2022 terug te keren naar een Formule 1-racezitje. Als je een jaar uit de Formule 1 stapt, is het nooit zeker dat je terugkomt. Ik ben Red Bull en Williams dan ook erg dankbaar dat ze in me geloven en me hebben geholpen op mijn weg terug naar de grid. Het is ook geweldig om de vooruitgang te zien die Williams dit jaar als team heeft gemaakt en ik kijk er naar uit om ze te helpen die reis in 2022 voort te zetten. Mijn focus ligt nu weer op mijn rol als test- en reserverijder bij Red Bull en om het team te helpen in de strijd om het wereldkampioenschap van dit jaar.”

George Russell verlaat zoals geweten het team om voor Mercedes F1 te gaan racen.