Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We staan weer voor een eivol autosportweekend, zowel binnen als buiten onze landsgrenzen. Bovenaan de agenda staan drie wereldkampioenschappen: de F1 in de tempel van de snelheid, Monza, het WK rally dat de Griekse Goden opzoekt met de Acropolis en de MotoGP in Aragon.

Echter er is nog veel meer dan dat. In Monza is er de finale van de Porsche Supercup, met een prima uitgangspositie voor Larry ten Voorde, de Nederlander. De regerende kampioen is twee races in Monza verwijderd van een nieuwe titel. In de buurt van Milaan is ook de F2 toe aan zijn vijfde meeting van het seizoen, met Oscar Piastri als leider.

Verder zijn er heel wat GT-wedstrijden doorheen heel Europa, met: GT Open op de Red Bull Ring (Baptiste Moulin), ADAC GT op de Lausitzring (Weerts-Vanthoor), VLN7 (onder meer Alessio Picariello), British GT op Oulton Park en Franse GT4 in Ledenon (Stéphane Lémeret en Antoine Potty).

Dat is echter nog niet alles, want aan de andere kant van de oceaan zijn er in de VS wedstrijden van IMSA (Laurens Vanthoor) op Laguna Seca en IndyCar in Portland. In Japan is er dan weer Super GT in Sugo.

In eigen land kan u naar Circuit Zolder voor de Truck Grand Prix, met ook twee manches van de immer spectaculaire Fiesta Sprint Cup. Of u opteert voor Spa-Francorchamps met een iets duurdere merkencup, met name de Ferrari Challenge.