Home > Circuit > GT4 Nürburgring: SRT scoort vijfde opeenvolgende podium

GT4 Nürburgring: SRT scoort vijfde opeenvolgende podium

SRT bewijst meer dan eens dat het zijn plaats in de Europese GT-racerij meer dan verdient. Het team uit de Brusselse rand trok voor de vijfde van zes manches van de GT4 European Series naar het circuit in het Duitse plaatsje Nürburg en Luca Bosco en Maxime Soulet scoorden er een vijfde opeenvolgend podium van het seizoen, uiteraard in de groene Mercedes-AMG GT4 van het Belgische team.

In de ‘gele’ Mercedes-AMG GT4 van het team van vader en zoon Selleslagh behaalde een onuitgegeven duo, met name Moritz Kranz en Jakub Knoll tweemaal een vierde plaats, een prima resultaat voor een eerste samenwerking tussen de Duitse en de Poolse rijder, die ook kennis maakten met de Mercedes AMG-GT4 van het Belgische team. Over goed een maand staat de finale van de GT4 European Series op het programma en SRT zal in Barcelona trachten de beide titels van vice-kampioen veilig te stellen, uiteraard met Luca Bosco. 

SRT neemt ook dit seizoen deel aan de GT4 European Series en vertegenwoordigt in het hoogstaande Europese kampioenschap Mercedes-AMG. Luca Bosco is de vaste rijder van het Belgische team in 2021 en de jonge Italiaan blijft ook na de vijfde meeting van het seizoen, dat zes wedstrijden telt, tweede in de Pro/Am-tussenstand, net als zijn team SRT. Misschien had er dit weekend echter iets meer ingezeten.

Patrick Selleslagh: “Dit weekend hadden we twee zeer uiteenlopende opdrachten. Ten eerste was er het kampioenschap, waarin we een mooie kans hebben om op het finale podium te eindigen, een kampioenschap waarin we na dit weekend tweede staan. Dat is belangrijk, zowel voor de motivatie van het team als voor de toekomst van SRT. We bewijzen als team tot wat we in staat zijn en dat we op Europees niveau onze plek hebben. Misschien had er voor Maxime Soulet en Luca Bosco iets meer ingezeten, maar de Nürburgring is een zeer technische omloop en niet makkelijk voor een rookie. Uiteraard is een vijfde opeenvolgend podium mooi, maar ik hoop in Barcelona toch met een zege het seizoen te kunnen afsluiten. Anderzijds was er de eerste samenwerking met Moritz Kranz en Jakub Knoll, die met twee vierde plaatsen meer dan hun werk hebben gedaan. Voor hen was alles nieuw dit weekend en ik kan niet anders dan tevreden zijn. We gaan ons nu voorbereiden op de finale van het kampioenschap, maar een week eerder zullen ook starten in de finale van het FFSA GT4 op de omloop van Paul Ricard.” 

De finaleraces van de GT4 European Series vinden plaats in Spanje, in Barcelona, op 9 en 10 oktober.