Home > #Hoofdnieuws > F1 Zandvoort: Verstappen wint eerste Nederlandse GP in 36 jaar

F1 Zandvoort: Verstappen wint eerste Nederlandse GP in 36 jaar

Max Verstappen (Red Bull) heeft de eerste Grote Prijs van Nederland sinds 1985 gewonnen. De Nederlander haalt zo een thuisoverwinning binnen voor de ogen van de oranjegekte. Mercedes vult de rest van het podium aan met Lewis Hamilton op twee en Valtteri Bottas op plaats drie. Verstappen is meteen ook de nieuwe leider in het WK F1 dat volgend weekend al Monza aandoet voor de volgende race.

Foto © Red Bull Racing

Bij het begin van de race werd meteen duidelijk dat Verstappen zijn pace goed zou zitten. Hij had een goede start en wist zich ronde na ronde vrij te rijden. Na de eerste pitstops van Verstappen en Hamilton, kwam Bottas aan de leiding te staan. Max wist hem halverwege de race knap voorbij te steken op de start-finishlijn. Vervolgens liet Bottas Hamilton voorbij. Met 40 van de 72 rondes achter de rug, probeerde Mercedes met Hamilton nog een undercut uit te voeren. Verstappen komt een ronde later binnen en dankzij een goede pitstop van 2,1 seconden blijft de Nederlander op kop.

In tegenstelling tot Spa vorig weekend, werden we hier wel getrakteerd op de nodige actie. Sergio Perez (Red Bull), die vanuit de pitlane startte, wist zich knap op te werken naar de top tien van het veld. Met nog 6 ronden te gaan wist hij Lando Norris (McLaren) in te halen in de Tarzanbocht in een knap gevecht om de negende plaats. Vlak voor het einde kon hij ook Ocon in halen en eindigde hij vanop de achtste plek. Er waren slechts drie uitvallers deze race. Nikita Mazepin (Haas) was hier de eerste. Zijn wagen werd in de garage geparkeerd met hydraulische problemen. Ook Yuki Tsunoda (AlphaTauri) wist het einde van de race niet te halen. Het team rapporteert problemen met de motor. In de slotronde moest George Russel (Williams) zijn wagen stopzetten langs de kant van het circuit. Hiermee werd hij de derde uitvaller.

Uitslag Grote Prijs van Nederland © Twitter / Formule 1
Kampioenschap

Met dank aan zijn overwinning komt Verstappen weer aan de leiding te staan in het rijdersklassement (224,5 punten). Hamilton staat nu tweede met 221,5 punten. Zijn teamgenoot, Valtteri Bottas, vult de top drie verder aan met 123 punten. Het is dus spannend aan de top van het veld.

Volgend weekend worden we opnieuw getrakteerd op actie. Dan strijkt het circus neer in Italië voor de Grote Prijs van Monza.

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”