Home > #Hoofdnieuws > BRC: De Mevius leidt Omloop na woelige zaterdagochtend

BRC: De Mevius leidt Omloop na woelige zaterdagochtend

Een bewogen begin van deze zaterdag in Roeselare voor de Omloop van Vlaanderen. Ghislaine De Mevius houdt voorlopig de zaken goed onder controle met de Skoda Fabia R5.

Net geen 36 kilometer moesten er gereden worden vroeg in de ochtend in de Midden West-Vlaanderen, en op die afstand verloren we twee kleppers in de rally. Op KP8 Passendale was men al vroeg aan het feest. Even na 9u20 zette De Mevius met de Skoda er nog maar eens een besttijd en bevestigde zijn goede vorm. Maar even later ging het al helemaal mis voor Niels Reynvoet, die met zijn Skoda hard van de baan en sloeg overkop: crew ok maar de wagen in de kreukels en de KP op Passendale die geneutraliseerd werd. Op KP9 Zilverberg was het dan de beurt aan Sébastien Bédoret, die zijn Skoda in de gracht legde. Fernémont (ook al op Skoda) zette er de besttijd.

Geen probleem echter voor De Mevius die nog de scratch pakte op Beveren en de besttijd op de rondkoers van de Zoning aan Gunther Monnens en de Porsche GT3 moest laten. Maar op de middag ging De Mevius in service met seconden voorsprong op Fernémont, die zelf maar een halve seconde voorsprong heeft op de pole van Vincent Verschueren. Monnens blijft met de Porsche de beste van de GT’s op de zevende plaats. Franky Boulat voert, ondanks problemen met de verlichting op de BMW E36 M3 in het donker gisteren, de M-Cup aan op een elfde plaats algemeen. Paul Lietaer (Opel Manta 400) is veertiende en de leider bij de Historics.

Twee lussen van vier proeven blijven nog af te leggen, de afsluitende proef op Beveren doet daarbij dienst als powerstage. In tussentijd kan er nog veel gebeuren, dat leerden we deze ochtend…