Home > Rally > BRC > BRC: De Mevius met indrukwekkend offensief

BRC: De Mevius met indrukwekkend offensief

Uiteindelijk werd Ghislain De Mevius met de Skoda Fabia R5 de man van de vrijdag in de Omloop van Vlaanderen. Hij gaat als leider de nacht in en telt drie seconden voorsprong op Skoda merkgenoot Sébastien Bédoret.

De Mevius liet zich in de vooravond, toen hij het parcours moest openen, wat verrassen door de gladheid van het West-Vlaamse asfalt. Hij verloor 11 seconden en zag na de eerste lus Sébastien Bédoret aan de leiding gaan. Maar na de servicebeurt sloeg De Mevius terug met een hattrick: besttijden op De Ruyter, Houthulst en Rumbeke betekenden dat hij naar de leiding van rally ging, met een bonus van drie seconden op Bédoret. Daarachter volgt het allmaal kort op elkaar. Verschueren (VW Polo GTi) zit op acht seconden. De Skoda’s van Fernémont en Reynvoet volgen als op 14 seconden en 21 seconden.

Zeer mooi is de negende plaats van Gunther Monnens in de Porsche GT3 als eerste van de GT’s. Pieter-Jan Mayaert staat met de BMW M3 aan de leiding van de Historics.

Andy Lefevere (Porsche GT3) en Stefaan Stouf (Ford Sierra Cosworth) lijken de voornaamste toppers in het opgavepark. Bjorn Syx kreeg met de BMW M3 problemen terwijl hij vocht voor een podiumplaats bij de Historics, maar hij haalde wel de service.

Morgen staan er nog twaalf proeven op het programma in Roeselare.