Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Er is weer heel wat autosport in onze contreien, met uiteraard de F1 op Circuit Zandvoort, maar ook een mooi aanbod series in het kader van de GT World Europe op de Nürburgring en uiteraard in eigen land de Omloop van Vlaanderen, de derde manche van het Belgian rally Championship.

Foto: © SRO

In theorie zou u ze alle drie kunnen aandoen, maar dat is misschien net iets te veel van het goede. Er is op Zandvoort al heel wat actie met F1, F3, W Series en Porsche Supercup en u kan er vanop aan dat de Nederlanders en dan niet alleen Max Verstappen het Wilhelmus zullen willen horen weerklinken. Amaury Cordeel is wederom de enige Belg en hij heeft dringend een mooi resultaat nodig om zijn seizoen in F3 kleur te geven.

Meer naar het oosten is er de voorlaatste manche van de GT World Europe Endurance Cup, met uiteraard de kersverse winnaars van de Sprint Cup, Dries Vanthoor en Charles Weerts in de WRT Audi. Zij kunnen mits een zeer goed resultaat zich zondag ook de tot de algemene kampioenen in de GT World Europe kronen. Verder zien we ook Frédéric Vervisch (Saintéloc Audi) en Louis Machiels (AF Corse Ferrari). Maar er zijn ook wedstrijden van de TCR Europe (Nicolas Baert) en Europese GT4 met uiteraard de bekende Belgen, waaronder Maxime Soulet en Stéphane Lémeret.

In Roeselare is er dan weer de derde manche van het Belgian Rally Championship, met ook wedstrijden voor de Juniors en de Historics. Nog onverhard is er in Lohéac, maar dan op niveau van het WK rallycross, met Enzo Ide die zijn positie in het WK wil verbeteren.

In Barcelona en op de Red Bull Ring is er ook actie met respectievelijk de 24 uur van Barcelona (in het voorprogramma de Alpine Cup met Ugo De Wilde) en de vijfde manche van de DTM, met uiteraard Esteban Muth.