Home > VAS > Regularity > VAS: Regularity neemt de draad weer op

VAS: Regularity neemt de draad weer op

Deze discipline moest de meeste van zijn evenementen laten vallen in de Coronaperiode, maar volgend weekend komen zij weer in actie met de Regularity van Kasterlee.

(persbericht)
foto:©w.bouchez/archief

Een traject afleggen aan een welbepaalde vooropgestelde snelheid, ongeacht de omstandigheden en ongeacht het terrein, dat is kort gezegd de uitdaging die de deelnemers wacht. In Kasterlee wordt deze rit verreden op de klassementsproeven van de gelijknamige Short Rally. Een vooruitblik opstellen is een lastige opdracht want we moeten immers al teruggaan naar de Gitter Regularity, meer dan een jaar geleden om een vergelijkingspunt te hebben.

Onder de 27 inschrijvingen, een mooi aantal, is het altijd goed om in te zetten op de gekende waarden en dan denken wij aan Sander en Paul Van den Wyngaert en de VW Corrado zestienklepper om te beginnen. Zij zijn nog steeds de regerende kampioenen en staan scherp en competitief telkens ze ergens deelnemen. Dan zijn er Patrick en Ari Meeus bijvoorbeeld en die laten al jaren mooie dingen zien met de gekende blauw-witte Ford Sierra in de mooie 1985-retro kleuren. Wie ervaring zegt is hier aan het juiste adres. Maar er is ook “nieuw bloed”. Sam De Wolf en Julie Cole bijvoorbeeld met de Porsche 924. Het jonge koppel had niet veel tijd nodig om sinds hun debuut in de pre-Coronatijden, zich te laten opmerken als potentiële winnaars. Vergeten we zeker “Gonzo” Van Den Bogerd niet en hij zal opnieuw in de Daihatsu Rocky rijden met dochter Tasha.

De lijst is hiermee uiteraard verre van compleet,

maar bij enkele andere duo’s zien we toch wat wijzigingen. Benny Nuyts start in een Ford Sierra en brengt Guy Geerts mee als co. Gilbert Verstraeten start met de vertrouwde Opel Kadett C en met de jonge Ryan Gérard naast zich, een alliantie die zich zonder twijfel smeedde in slalom-middens. Elien Dierckx zit weer aan boord van de mooie Toyota MR2, maar wel met Jef Van de Perre en dus zonder zus Stephanie. Uiteraard kijken wij ook uit naar de familie Van Dooren of naar Sebastien Maertens en Raymond Verbeeck met de eigenzinnige Subaru Leone.

Centrum van het gebeuren blijft Straaleind in Kasterlee, waar zondag 29 augustus de start en het servicepark liggen. De regularity deelnemers rijden voor de eigenlijke rally. Dat betekent dat al om 8u22 de eerste deelnemer de start neemt op de eerste proef, Reties Heike. De Regularity telt ook acht proeven en ze finishen vanaf 15u40 op
De Hese.