Home > Circuit > Belcar: Red Ant Racing behaalt drie zeges in Belcar Endurance Championship in Zolder

Belcar: Red Ant Racing behaalt drie zeges in Belcar Endurance Championship in Zolder

Het seizoen van het Belcar Endurance Championship lag door onvoorziene omstandigheden in Spa enkele maanden stil, maar afgelopen weekend was het weer tijd voor autosport. Op Circuit Zolder stond niet één, maar wel twee races op het menu, twee wedstrijden van 125 minuten met telkens volle punten. Het werd dus een niet te missen afspraak in de aanloop naar de 24 uur van Zolder, eind september. Red Ant Racing scoorde op Limburgse bodem niet minder dan drie zeges, twee in GTB en ook de eerste in GTA. Het team van de familie Redant werkt zo verder aan de weg richting nationale autosporttop, alvorens op termijn ook de stap naar de internationale racescène te zetten.

(Persbericht)

Met twee wedstrijden van 125 minuten, één op zaterdag en één op zondag, met opnieuw publiek in de tribunes en VIP’s in de loges, lijkt de nationale autosport stilaan weer op kruissnelheid te komen. Bijna 10.000 toeschouwers woonden het weekend in Zolder bij en zij werden op een mooi spektakel getrakteerd.

Kobe De Breucker, Davy Vandekerckhove en Sven Van Laere deden het uiteraard in de Red Ant Racing Porsche Cayman GT4 en zij zorgden voor een zeer geslaagd weekend, met één polepositie en twee zeges. Kobe De Breucker, Davy Vandekerckhove en Sven Van Laere deden het uiteraard in de Red Ant Racing Porsche Cayman GT4 en zij zorgden voor een zeer geslaagd weekend, met één polepositie en twee zeges.

Sven Van Laere, de routinier van het gezelschap, was dan ook zeer tevreden: “We hebben inderdaad een mooi weekend achter de rug, met veel rijtijd en prachtige resultaten. We winnen niet alleen tweemaal, we eindigden ook twaalfde en tiende algemeen, wat meteen het beste laat verhopen voor de 24 uur van Zolder. We hadden ook wat concurrentie in de klasse en ook dat is prima als je echt van de sport wil genieten. Het team was opnieuw top, met een goed voorbereide wagen en strategisch klopte de aanpak ook. Ik kijk echt naar de 24 uur van Zolder uit, waar we meteen gaan trachten onze nationale titel veilig te stellen.”  

Met het gezin op één

En wat te zeggen van de prestatie van vader en zonen Redant. Na een eerdere podiumplaats in Hockenheim, einde mei, behaalde het team een derde plaats in de race op zaterdag en een zege op zondag. Echter er had nog meer ingezeten…

Bert Redant: “Klopt, er zijn wat vreemde zaken gebeurd tijdens de Code 60 in de wedstrijd op zaterdag, waardoor wij plots tegen een zekere achterstand aankeken. Nu goed, ik kan daar niets aan veranderen, dat is het werk van de wedstrijdleiding van het nationale kampioenschap en om een reden die mij onbekend is, heeft die wedstrijdleiding niet ingegrepen. We hebben dan maar een sportieve revanche genomen op zondag en laten zien wie het snelste is in normale omstandigheden. Uiteraard is zo’n zege fantastisch en je geniet daarvan als team, maar ook als vader is het een onvergetelijke ervaring!” 

De volgende race van het Belcar Endurance Championship vindt plaats op 25 en 26 september op Circuit Zolder.