Home > Moto > Internationaal > WorldSBK (Navarra): Razgatlioglu en Rea met de status quo

WorldSBK (Navarra): Razgatlioglu en Rea met de status quo

Een nieuwe afspraak op de kalender en de pole voor dit eerste optreden ooit van het WK Superbike op Navarra ging naar de onnavolgbare Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK).

foto: ©worldsbk.com

Hij kon dit voordeel echter niet vasthouden in de eerste race op zaterdag want Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) reed een sterke wedstrijd en kon Rea afhouden voor de zege. Die ging door op zijn elan en pakte op zondag de superpole race, opnieuw voor Rea. Maar zondag, in de tweede race, was het dan de beurt aan Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK), die zich tot nu toe had moeten tevreden stellen met de derde plaats, om de zege te halen, voor Redding en Rea. In het kampioenschap trekt alles nu wat meer samen en Toprak Razgatlioglu deelt de leiding in de WK tussenstand met Jonathan Rea, beiden tellen 311 punten.

Met tweemaal een 17de plaats strandde onze landgenoot Loris Cresson met de TPR Ourdo Kawasaki tweemaal net aan de poort van de puntendeling. Vermelden we ook nog de dubbelzege van Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) bij de Supersport, tweemaal voor Steven Odendaal (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team).