Home > Moto > MotoGP > MotoGP (Oostenrijk): ongeziene zege van Brad Binder

MotoGP (Oostenrijk): ongeziene zege van Brad Binder

Brad Binder zorgde voor spektakel in de wedstrijd op de Red Bull Ring, hij won er zijn tweede MotoGP race op een unieke manier…

foto: (c)motogp.com

Met alle rijders op slicks werd de wedstrijd in Oostenrijk op gang geschoten, echter, de dreiging van een regenbui bleef er hangen. de verspreide regendruppels die hier en daar vielen verstoorden het feestje niet. Bagnaia (Ducati), Marc Marquez (Honda), Jorge Martin (Pramac Ducati) en Fabio Quartararo (Yamaha) dobbelden om de leiding. Vooral Marquez leek zijn voordeel te doen toen de regen wat persistenter werd. Tot de bui echt losbarstte en een treintje rijders in de pits verdween om op regenconfig over te stappen. Behalve een drietal rijders, met Brad Binder (KTM) die de grootste voorsprong had. Twee rondes waren er nog te gaan en wie op slicks stond kreeg het bijzonder moeilijk. Maar Brad Binder bleef overeind en haalde voor Red Bull KTM Ajo op ongeëvenaarde wijze de thuiszege. Daarachter profiteerde Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) het meest van zijn nieuwe regenbanden en reed naar de tweede plaats, voor Jorge Martin (Pramac Racing). Regerend kampioen Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) strandde aan de voet van het podium. Kampioenschapsleider Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) werd zevende en leverde wat van zijn riante voorsprong in de WK tussenstand in.

In Moto2 was het een rookie festival met de zege van Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), die heel de race een aandringende Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) afhield. Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team) werd derde. Onze landgenoot Barry Baltus viel en moest opgeven.

In Moto3 zagen we een felbevochten race die ook nu weer tot de allerlaatste bocht ging. Sergio Garcia (Santander Consumer GASGAS) kon in extremis Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3) afhouden voor de zege. Denis Foggia (Leopard Racing) mocht mee op het podium. Kampioenschapsleider Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) werd vierde en blijft ruim aan de leiding in de tussenstand.