Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper: stemmen uit het servicepark na eerste lus

WRC Ieper: stemmen uit het servicepark na eerste lus

De Ypres Rally is nu goed en wel gestart en de strijd is er één van een Hyundai tegen een… Hyundai. Thierry Neuville leidt met vier tienden op zijn teamgenoot Craig Breen, terwijl Ott Tänak als derde op 16,4 seconden volgt, uiteraard ook in een Hyundai. De ‘Koreanen’ wonnen alle proeven tot dusver. Toyota bezet de plaatsen vier tot en met zeven, met wereldkampioen Sébastien Ogier op 30,3 seconden.

Thierry Neuville toonde zich erg tevreden met de eerste lus van de wedstrijd, “maar de wedstrijd is nog lang. We kennen de wedstrijd en hier kan je echt overal de rally verliezen. Ik neem niet alle risico’s, dat is nu echt nog niet nodig en we kunnen nog wel wat verbeteren, vooral op vlak van de afstelling van het differentieel. Verder vrees ik vooral de lekke banden, want op het einde van KP4 had ik ook al een trage leegloper.

Sébastien Ogier van zijn kant is ontstemd: “De banden zijn echt niet wat het moet zijn en onze testbasis waarop we de afstelling gekozen hebben, was echt niet relevant. Maar ja die hebben we dan ook van de organisatie hier gekregen…”

Na de eerste lus zijn we ook de beide Ford Fiesta WRC kwijt, beide na een crash. Het gebrek aan ervaring speelt een sleutelrol in Ieper, dat weet ook Elfyn Evans. “Dat speelt toch wel een behoorlijke rol ja, met de zeer verschillende ondergronden en het feit dat er nergens marge voor fouten is.”

Noteren we dat WR2 Teemu Suninen de pil voor Ford enigszins verzacht met een negende plaats algemeen en de leiding in de klasse voor Oliver Solberg (Hyundai) en diens teamgenoot Jari Huttunen.

In WRC3 deelt Yohann Rossel de lakens uit in zijn Citroën, voor een Belgisch trio, met in volgorde Bedoret (Skoda), Verschueren (VW) en Cracco (Skoda). Grégoire Munster reed zijn eerste scratch in KP4 en is zijn Hyundai vijfde. Davy Vanneste (Citroën), Maxime Potty (Ford) en Harry Bouilon (Skoda) zijn we kwijt.