Home > #Hoofdnieuws > Supercar Challenge: zeer mooi weekend voor Deldiche Racing

Supercar Challenge: zeer mooi weekend voor Deldiche Racing

Na zeer geslaagde weekends in Hockenheim en Zolder tijdens de voorbije wedstrijden van de Supercar Challenge, ging Deldiche Racing verder op kruissnelheid in Assen, waar maar liefst 45.000 toeschouwers in de tribunes van het fantastische spektakel van de Jack’s Racing Day genoten. Een combinatie van demo’s, wedstrijden en veel entertainement in de paddock lieten zien dat autosport nog steeds leeft en ook het hele gezin op de been krijgt. Deldiche Racing voert na Assen uiteraard nog steeds het kampioenschap in de Supercar Challenge voor prototypes aan.

De Jack’s Racing Day is de opvolger van de Gamma Race Day en ondanks de gekende crisis van de afgelopen maanden, was het publiek weer present in Assen. “45.000 toeschouwers”, lacht Tom Boonen. “Dat is echt weer de goede oude tijd, met volle tribunes en dat maakt het racen zoveel boeiender en aantrekkelijker! Je weet weer waarvoor je het doet. Ik hoop dat we dat in ons land ook weer voor elkaar kunnnen krijgen. Bovendien was alles perfect georganiseerd en had je heel het weekend een veilig gevoel.

Sportief topweekend

Sportief werd het ook een zeer mooi weekend, met een dubbele zege voor het duo Sam Dejonghe en Thomas Piessens, nadat Sam Dejonghe eerder, op een opdrogende piste voor een hele knappe polepositie had gezorgd, een prestatie waarbij hij onder meer BMW-fabrieksrijder Nick Catsburg achter zich hield, Catsburg die over een indrukwekkende BMW M6 GT3 beschikt en de rest van het seizoen in de Supercar Challenge afwerkt.

“We namen het risico om voor de eerste race na de bui toch op slicks te starten. De start was dus eerder voorzichtig, maar we hebben vervolgens foutloos de wedstrijd afgewerkt”, aldus Thomas Piessens, “Dat deden we opnieuw in de tweede race. Ik heb in beide races de basis gelegd tijdens het eerste deel van de race en Sam heeft telkens knap afgewerkt.” Het Belgische duo stuurde de Norma M20FC Turbo dus naar twee nieuwe overwinningen voor het team.

Tom Boonen werkte het weekend zoals vanouds alleen af en hij liet zien dat hij blijvende progressie maakt. Vooral in de eerste wedstrijd liet hij in moeilijke omstandigheden zien dat hij perfect een race kan indelen. Hij werd dan ook knap tweede, daar waar in de tweede wedstrijd een probleem met een toerentalsensor maakte dat hij als zevende algemeen aantikte. 

Voor Luc De Cock en Tim Joossens werd het ook een sterk weekend, met een derde en een tweede stek, wat hen volop in de running houdt voor het kampioenschap. Luc De Cock nam ook deel aan de wedstrijden voor het Nederlandse kampioenschap voor historische wagens ‘NKHTGT’ en werd daarin met de Lotus Elan 26R vierde en tweede, in een mooi startveld waar ook heel erg hard geracet werd. 

Deldiche racing trekt op 18 en 19 september opnieuw richting het Nederlandse Assen voor de vierde meeting van de Supercar Challenge in het kader van het prestigieuze DTM.