Home > Circuit > In een notendop: MX5 Cup – Fiesta Sprint Cup – Supercar Challenge

In een notendop: MX5 Cup – Fiesta Sprint Cup – Supercar Challenge

De eerste races in Assen werden gereden op een afwisselend nat en droog parcours. Hieronder vindt u de uitslagen.

  • MX5 Cup – Na een crash in de eerste bocht lagen de polezitters al een stukje achter. Johan Kraan werd als schuldige bevonden en kreeg een penalty van 3 posities. Dominique Kraan won daarentegen de race met een mooie voorsprong op Marcel Dekker en Pim van Riet. Een volledig Nederlands podium in Assen! Onze landgenoot Filip Wojtowicz werd elfde na schade op te lopen van het incident in de eerste bocht.
  • Fiesta Sprint Cup – Ook bij de Fiesta Cup moest de safetycar naar buiten komen. Niet bij de eerste bocht maar op het einde van de eerste ronde. Op een nat wegdek raakte Olejniczak de wagen van Herremans die op zijn beurt spint en Kosterman raakt. Kosterman komt hard in de bandenstapel terecht wat einde race betekent. Na de safetycar was er nog een 11 minuten te gaan reed de safetycar terug naar binnen. Het was Laurens de Wit die won voor de wagens van Milan de Laet en Polle Geusens. Onze landgenoot Kenny Herremans eindigde ondanks het contact op een mooie zevende plaats. Tomas de Backer moest genoegen nemen met een dertiende plaats.
  • Supercar Challenge – Net voor de start van de Supercar Challenge begon het hard te regenen boven Assen. Dit betekende een natte race. Het leek even een makkelijke wedstrijd te worden voor Nicky Catsburg en Cor Euser. Zij reden namelijk makkelijk weg van de prototypes. Eens dat de baan begon te drogen kwamen de Norma’s snel terug aanklampen en voorbij de GT’s. Naar het einde van de race was er in Ramshoek een zware crash. De Mercedes-rijder Henk de Jong stapte ongedeerd uit zijn wagen. Dit betekende uiteraard wel rode vlag en einde race. Deldiche Racing was de grote winnaar. Het Belgische team bezette namelijk het volledige podium. Piessens-De Jonghe mochten op de hoogste trede plaatsnemen met Tom Boonen op plaats twee. Het duo Joosen-de Cock mochten de laatste podiumplaats betreden.