Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder: Muth tevreden na de eerste race

DTM Zolder: Muth tevreden na de eerste race

Letterlijk de enige rijder die echte durfde aanvallen in de eerste DTM-race van het weekend in Zolder, was Esteban Muth. De Vlaams-Brabander maakte een drietal plaatsen goed tijdens de race om uiteindelijk als zesde te eindigen.

De rijder van de T3 Motorsport Lamborghini kende geen optimale kwalificatie op zaterdag. “Inderdaad, ik maakte een klein foutje in de tweede sector dat me 15 honderdsten kostte”, aldus de jonge Muth. “Zonder dat foutje stond ik zeker in de top 5, mogelijk in de top 3, wat meteen ook aangeeft hoe dicht alles bijeen ligt in DTM.”

De race daarentegen was prima voor Muth, met een goede strategie, een goede pitstop en vervolgens enkele mooie inhaalmanoeuvres. “Het is uiterst moeilijk om met deze auto’s in te halen in Zolder en bij iedere poging weet je ook dat het slecht kan aflopen”, vertelde Muth na de race aan Autosportwereld.be. “Maar we hebben het gedaan en de zesde plaats is mijn beste resultaat in DTM tot dusver. Morgen wil ik de kwalificatie nog beter doen en ambieer ik een eerste top 5 en ik droom misschien wel van een podiumplaats voor eigen publiek. Het was fantastisch om weer mensen in de tribune te zien!”