Home > #Hoofdnieuws > GT2 European Series: Brabham vervoegt het veld

GT2 European Series: Brabham vervoegt het veld

We hadden het recent over de komst van Mercedes in de GT2 European Series, maar ondertussen is het een ander merk dat de stap richting de GT-racerij voor gentlemen drivers zet.

SRO Motorsports Group, samen met Brabham Automotive, kondigt de komst van het merk aan en de eerste race is al gepland voor dit seizoen. Brabham Automotive neemt op 1-3 oktober 2021 deel als ‘guest’ in de finale van de Fanatec GT2 European Series-seizoen op Circuit Paul Ricard. Brabham Automotive zal dan nauw samenwerken met SRO Motorsports Group met betrekking tot de homologatie-eisen voor het seizoen 2022.

Het is opvallend dat Brabham Automotive zijn debuut maakt op het circuit waar de laatste overwinning van het Brabham F1-team in de Formule 1, toen met Nelson Piquet, plaatsvond en dat in 1985.

Stephane Ratel, oprichter en CEO van SRO Motorsports Group: “We zijn verheugd dat Brabham Automotive in oktober van dit jaar zijn debuut maakt in de Fanatec GT2 European Series. Persoonlijk zou ik David Brabham graag terug willen verwelkomen in een door SRO gepromoot serie, vooral met de fantastische Brabham BT63 GT2 Concept, een auto die zijn naam draagt. De BT63 GT2 zal een geweldige toevoeging zijn aan de SRO GT2-categorie en zal bijdragen aan de aanhoudende groei en het succes van de serie.

Brabham vervoegt Audi, KTM en Porsche in de GT2 European Series waar onze landgenoten Bert Longin en Peter Guelinckx in strijd zijn voor de titel. De GT2 European Series blijven een serie voor echte amateurs en oudere pro’s, herhaalde Ratel recent in een interview met Autosportwereld.be.