Home > Rally > Divers > Rallyfiguur van de week: Franky Boulat

Rallyfiguur van de week: Franky Boulat

Foto’s ©: Lorenz Deschuyttere

1. Wie is Franky Boulat?
Ik ben een jonge (😉)gepassioneerde autosport liefhebber van bijna 48 jaar. Ik woon in een klein dorpje Zamel, gelegen tussen Geel en Westerlo. Daar sleutel ik zelf ook veel aan de rallywagen. Ondertussen al meer dan 25 jaar actief als piloot, zowel circuit als rally maar waarbij rally zeker mijn passie is. Ik rij sinds verschillende jaren nu met mijn BMW E36 M3 de RACB M-Cup (met succes, 4 x kampioen).

2. Van welke wedstrijd droom je?
Via een partner zijn we al enkele malen gaan kijken naar de Samsonas Rally in Litouwen. Dit is een 100% gravel wedstrijd, gelijkaardig aan Finland. Misschien is dat wel eens een droom om daar te rijden als nieuw avontuur. Maar we zien wel of het er ooit van komt.

3. En van welke rallywagen?
Ik ben zeer tevreden van de BMW E36 M3, maar mijn droomrallywagen is een Porsche 997 GT3. Dat geluid en vermogen, daar krijg ik kippenvel van. Het zal droomwagen blijven denk ik, want ik ben zeer tevreden van de E36 M3 en zal zeker nog even verder doen met de ‘good old E36’.

4. Wie is je voorbeeld?
Ik heb veel respect voor alle snelle piloten, dus ze zijn allemaal wel beetje een voorbeeld. Vooral ben ik fan van Thierry Neuville, hij moet er altijd voor vechten en geeft ook nooit op. Ik hoop echt dat hij nog wereldkampioen wordt, te beginnen met een overwinning in de Ypres Rally.

5. Wat wil je nog bereiken?
Grote ambities heb ik niet direct. Ik ben zeer bescheiden en we zien wel wat er op ons pad komt. Als er zich een opportuniteit voordoet zal ik er zeker op ingaan, maar we zien wel.