Home > Circuit > Spa 24: Jack Aitken reageert na crash

Spa 24: Jack Aitken reageert na crash

De 24 uur van Spa verliep niet volgens plan voor de Brits-Koreaanse rijder Jack Aitken. De ex-F1-rijder was tijdens het eerste uur van de race betrokken bij een ongeval waardoor hij met relatief lichte verwondingen in het ziekenhuis belandde.

Jack’s Lamborghini Huracan, gerund door Emil Frey Racing, maakte deel uit van een incident met vier auto’s. Jack Aitken liep bij het ongeval een gebroken sleutelbeen, een gebroken wervel (die stabiel is) en een zeer kleine longkneuzing op.

Jack Aitken: “Allereerst wil ik iedereen bedanken die me de afgelopen uren heeft gesteund, van de marshals, het medisch personeel langs de baan en in het ziekenhuis, mijn geweldige team, de andere rijders en jullie allemaal die berichten sturen. Alles bij elkaar genomen voel ik me prima en heb ik geluk gehad. Het spijt me ook voor mijn teamgenoten dat we niet verder konden deelnemen, en voor de andere betrokken auto’s. Het doel is nu om terug te gaan naar Engeland en zo goed mogelijk te herstellen en snel weer in de auto te zitten. Met de mensen om me heen weet ik zeker dat ik het ga redden!”