Home > #Hoofdnieuws > WRX Barcelona: Ide wint kwalificatiemanche en toont potentieel

WRX Barcelona: Ide wint kwalificatiemanche en toont potentieel

Het wachten kwam dit weekend ten einde met de start in de Catalaanse hoofdstad Barcelona van het WK rallycross of de World RX. De eerste van negen manches zorgde voor de beloofde spektakel en spanning, een recept dat we begin oktober ook in eigen land te zien krijgen, want dan komen de deelnemers naar de Belgische Ardennen. Voor Enzo Ide was het weekend dat ronduit het potentieel van onze landgenoot toonde, met winst in een kwalificatiemanche, maar met ook een opgave tijdens de halve finale. Enzo Ide is echter tevreden met het niveau waarop hij dit WK is gestart en hij kijkt vol verwachting uit naar de volgende manche, in Zweden, tijdens het weekend van 22 augustus.

Foto: © Jan Kaare Rafoss

In de Audi S1 ​​RX1 van het team KYB EKS JC, liet West-Vlaming Enzo Ide een goede vorm zien en hij presteerde doorheen het weekend goed, door onder meer een heat te winnen tijdens de kwalificatiefase van de Spaanse WK-manche. Een crash in Q4 betekende echter dat hij niet op de startgrid van de halve finale stond. Ide staat tiende in het rijderskampioenschap na de eerste ronde, terwijl KYB EKS JC derde is in het teamkampioenschap.

Joel Christoffersson, KYB EKS JC Team Principal: “Enzo had een goede snelheid en zette meerdere snelle tijden neer. Hij had een enorme crash in Q4 en de monteurs hebben geweldig werk geleverd om de auto voor de halve finale te repareren, maar helaas ging er alsnog iets fout. De halve finale was zijn doel dit weekend, dus daar moeten we blij mee zijn. Het hele team laten zien dat het snel is en we kunnen echt niet wachten tot de volgende race in Höljes.

Enzo Ide: “Het was geen gemakkelijke meeting voor mij. Ik had wat technische problemen in Q1 en Q2, die het team voor Q3 heeft opgelost. Toen crashte ik in Q4 hard. Ik reed iets te agressief en tijdens een jump liep het fout. De jongens hebben ongelooflijk veel werk verzet om de grote schade aan de voorkant van de auto te repareren zodat ik in de halve finale kon starten, maar na een paar ronden verloor de auto vermogen en moest ik stoppen. Over het algemeen ben ik blij met de prestaties, maar ik moet het geheel nog optimaliseren. Mijn prestatie is moeilijk te vergelijken met die van Johan Kristoffersson, hij is naar mijn mening de beste rallycrossrijder die we ooit hebben gezien en bij klopt alles, altijd. Hem als teamgenoot hebben, is een droom die uitkomt. Ook al was het zijn eerste race in de auto, hij is ongelooflijk snel en hij helpt me om verder te groeien en me meer op mijn gemak te voelen in de auto.

Meer info? Https://www.fiaworldrallycross.com/world-rx/ – (einde)