Home > #Hoofdnieuws > Interview – Peter Guelinckx: “Ik geloof in GT2”

Interview – Peter Guelinckx: “Ik geloof in GT2”

Peter Guelinckx is een nieuwe naam in de Belgische autosport en de Hasselaar is ondertussen een seizoen ver sinds zijn debuut in het vreemde jaar 2020. Ondertussen vecht hij, samen met Bert Longin, voor de titel in de Fanatec GT2 European Series. Autosportwereld.be zat samen met de Limburgse ondernemer en ondertussen volbloed racer.

Bijna een jaar, het gaat snel”, lacht Peter Guelinckx in de box van PK Carsport in Spa-Francorchamps. “Ik ben erg gelukkig met het afgelegde parcours, mede uiteraard dankzij de goede omkadering. Een van de pijlers van mijn aanpak is dat ik veel rij, met naast de races ook regelmatig heel wat testkilometers. Als je iets later met autosport start, is veel rijden eigenlijk een sleutelgegeven om te kunnen groeien en dat principe passen we sinds de eerste meters op circuit toe. Ondertussen kan ik me meten met rijders met een gelijkaardige achtergrond, zoals hier in de Fanatec GT2 European Series en het feit dat we strijden voor de titel, bewijst onze goede aanpak. Ik doe mee voor de prijzen en dat is erg motiverend.

Je bent meteen in een internationaal kampioenschap gestart, naast de BMW M2 Cup Benelux, was dat een bewuste keuze?

Ja, zeker, vanwege de wagen, de Audi R8 LMS GT2, maar ook vanwege de mogelijkheid om veel te rijden in een zeer professionele omgeving met een fantastische organisator, SRO. Ik ben ook een believer van dit kampioenschap, dat een perfect antwoord biedt op de noden van vandaag en van morgen van de autosport in onze contreien. Naar volgend seizoen toe zie ik het veld voldoende aangroeien om aan 20-tal wagens te raken en dat met nog meer afwisseling op vlak van de wagens. Zo zal Mercedes-AMG over afzienbare tijd met een GT2-versie van hun bekende AMG-GT uitpakken en wat mij betreft heeft bijvoorbeeld een Ferrari 488 Challenge ook zijn plaats hier.”

Blijf jij in de Fanatec GT2 European Series?

Zeker en vast! Wat meer is, ik kan je nu al zeggen dat er een tweede Audi R8 LMS GT2 in het team van PK Carsport bijkomt en in principe zal dat met twee Belgische rijders zijn. Dit kampioenschap zal verder groeien. Ook willen we de Audi nationaal inzetten, in Belcar, wat kan als de regels voor volgend seizoen blijven zoals voorzien.”