Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross Country: Baja Aragon met zeer mooi deelnemersveld

FIA Cross Country: Baja Aragon met zeer mooi deelnemersveld

Recordinschrijving in de Baja van Aragon, voorzien op 23 en 24 juli in de streek van Teruel, met bijna 80 wagens, waaronder 17 FIA wagens (inbegrepen de vier wagens in de T3 klasse) en één Belg Fabian Lurquin.

(foto: ©overdrive racing/archief)

De Belgische inbreng is natuurlijk iets groter want er zullen ook drie Toyota Hilux ingezet worden door Overdrive Racing, de Belgische specialist terzake. Nasser Al-Attiyah, Yazeed Al-Rahji en onze noorderbuur Erik Van Loon zitten aan het stuur en behoren zondermeer tot de kanshebbers op de zege.

Slechts één Belg is present, Fabian Lurquin, maar hij zit wel op de navigatorstoel bij uitstek want hij is copiloot van Sébastien Loeb bij Bahrain Raid Xtreme op de Prodrive Hunter. Hun ploeggenoot is Nani Roma en ze krijgen nog versterking van voormalig winnaar Orlando Terranova.

Veel schoon volk trouwens op deze 37ste editie van deze baja want we zien er ook Yasir Saeidan (X-Raid), Mattias Ekström met Emil Bergkvist (X-Raid), de Pool Holowczyc (Mini JCW), Jutta Kleinschmidt (Mini All 4 Racing) en ook nog Catie Munnings en Molly Taylor, beiden op een Can-Am Maverick in de klasse T3. Een opmerkelijke comeback is er trouwens van de Fransman Cyril Neveu, viervoudig Dakar winnaar, die op een Can-Am Maverick buggy deelneemt in T4.