Home > Circuit > Eenzitter > FIA F2: Verschoor pakt zijn eerste

FIA F2: Verschoor pakt zijn eerste

Richard Verschoor zorgde voor een zege voor MP Motorsport op Silverstone in alweer een race met verschillende safety car periodes.

foto: (c) fiaformula2.com/media

Ook in race 2 was er vanaf de allereerste ronde een aanrijding waarbij de safety car diende worden uitgehaald om de brokken te ruimen. Deze keer was het Campos rijder Boschung die dwars ging over de kerbs en die in het proces de onschuldige Deledda in de crash meesleurde. Later volgde nog een safety car periode voor een ongeval met Daruvala, maar poleman Richard Verschoor kon het allemaal niet deren. Hij haalde keer op keer zijn voordeel bij de herstart en stuurde de MP Motorsport machine naar de zege, voor Marcus Armstrong (DAMS) en voor Dan Ticktum (Carlin). De safety cars bevallen Verschoor goed want het was deze ochtend dat hij onder safety car zijn banden wisselde wat hem naar een reverse pole leidde en dus naar deze zege.

Dat betekent ook dat in het kampioenschap de zaken een bepaalde keer nemen. Oscar Piastri sprokkelde punten en sluit deze zaterdag af met 93 eenheden. Daarmee staat hij nu voor Shwartzman (81 punten) en voor Vips met 79 punten. Guanyu Zhou, deze ochtend nog leider, kijkt aan tegen een tweede puntenloze race en staat nu pas vierde met 78 punten. Morgen is er de hoofdrace en dat is voor de concurrentie meer slecht nieuws want Piastri start er vanop pole!