Home > Circuit > FIA F2 (Silverstone): Shwartzman met de weerwraak

FIA F2 (Silverstone): Shwartzman met de weerwraak

Een slechte prestatie in het dubbelweekend op Silverstone beknotte vorig seizoen de kampioenschapskansen voor Robert Shwartzman. De Rus nam echter zijn weerwraak in de eerste race van dit weekend op datzelfde Silverstone.

(foto: fiaformula2.com/media)

Het was een race die moeizaam op gang kwam. Shwartzman pakte met de Prema al snel over van ART poleman Lundgaard, die wegzakte naar de derde plaats. Juri Vips zette zijn Hitech op een tweede plaats. Drie safety car periodes voor diverse incidenten in het begin van de wedstrijd haalden de schwung uit de race. Gesneden koek voor Shwartzman, die graag de race controleert van de kop. Vips en Lundgaard konden niet meer doen dan het podium veiligstellen.

Pech was er voor Guanyu Zhou, met de UNI-Virtuosi het slachtoffer van een van de eerste incidenten in de openingsfase. De opgave betekende dat Zhou met 78 punten nu leider af is want Shwartzman gaat hem met 82 punten voorbij en Oscar Piastri, morgen ook nog poleman, doet een goede zaak met een zesde plaats. Hij sluit aan met 78 punten bij Zhou.

Deze namiddag is er de tweede race en daar mag Richard Verschoor met MP Motorsport op pole vertrekken.