Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland: Rovanperä en Breen domineren

WRC Estland: Rovanperä en Breen domineren

Eén man beheerst de WRC-manche van Estland: Kalle Rovaperä. De jonge Toyota-rijder won vandaag zes van de acht proeven, tegen één voor runner-up Craig Breen en één voor de ongelukkige Ott Tänak, beide in een Hyundai. In de algemene stand leidt Rovanperä dan ook, maar Breen klampt aan op 8,5 seconden van de leider. Thierry Neuville klom geruisloos op naar de derde plaats, op 53 seconden van de leider.

Foto: © Toyota

Hoe bewogen de ochtendlus was, zo rustig was de namiddaglus in Estland. Rovanperä en Breen vochten een knap duel uit, de rest stond erbij en keer ernaar. De rest start met Thierry Neuville die machteloos is tegen de heren voor hem, maar wel mooi de derde plek afsnoepte van Ogier. Achter Ogier is Elfyn Evans vijfde.

Ons doel deze namiddag was om Seb te pakken en de voorsprong op hem te vergroten. het geeft ook een klein voordeel inzake de positie op de weg. Ons doel is om uit de buurt van Seb te blijven en de auto op de weg te houden. Behalve de lekke band, verliep vandaag prima”, aldus onze landgenoot.