Home > F1 > F1 Silverstone: Verstappen meest efficient in FP1

F1 Silverstone: Verstappen meest efficient in FP1

Het werd een drukke vrije sessie op deze vrijdag. Met de kwalificaties voor de sprintrace voorzien luttele uren na de vrije training mocht er geen moment verloren gaan.

foto: (c) redbullf1

Alle teams stortten zich volop op de voorbereiding voor de sessie van vanavond. In praktijk kregen we een sessie met een gecondenseerde versie van de normale vrije sessies. Geen tijd om anderen zand in de ogen te strooien. Mediums voor de lange stints en eens de setup geregeld onmiddellijk de zachte rode band erop en de kwalificatie voorbereiden.

Verstappen klaarde de klus in 16 ronden en klokte met de Red Bull Honda de snelste tijd. Hij bleef een stevige zeven tiende van een seconde voor aan Lando Norris. Die werd met de McLaren, op mediums (!) de snelste Mercedes rijder want Hamilton, die 24 ronden aan zijn programma werkte, haalde slechts een derde tijd en moest net als Leclerc met de Ferrari ook op zeven tienden toegeven op Verstappen. Hamilton ging in de eindfase nog op zoek naar de verloren tijd en ook Verstappen zocht nog een verbetering, maar die kwam er niet.

Achter Verstappen, Norris, Hamilton en Leclerc volgen dan de secondanten met Bottas (Mercedes) voor Perez (Red Bull), Sainz (Ferrari) en Ricciardo (McLaren).

De bolides gaan nu in het gesloten wagenpark. De kwalificatie-sessie, die het traditionele stramien volgt met Q1, Q2 en Q3 is er om 19u00 Belgische tijd

Opvallend: veel volk al in Silverstone voor deze vrijdag en het circuit gaat voor een full house. Op zondag verwacht men 140.000 fans, wel met dien verstande dat de bezoekers moeten aantonen volledig gevaccineerd te zijn of een negatieve test moeten voorleggen.