Home > Circuit > In een notendop: ADAC GT, GT Open, GT Cup Open, NLS

In een notendop: ADAC GT, GT Open, GT Cup Open, NLS

  • ADAC GT – De Audi van WRT won op een dominante wijze de race voor de Mann-Filter team Landgraf – HTP/WWR Mercedes en de Grasser Racing Team Lamborghini. Dries Vanthoor wist het eerste deel van de wedstrijd te controleren. Marciello (Mercedes) kon samen met Perera (Lamborghini) het tempo van de Belg goed volgen. Na de pitstops volgde een safetycar periode nadat de Precote Herbert Motorsport Porsche van Müller stilstond. Charles Weerts kon na de herstart snel een goed ritme vinden. Hij hield de Mercedes van Buhk en de Lamborghini van Ineichen achter zich. De Corvette van Callaway Competition werd opvallend vierde.
  • GT Open De eerste helft van de race werd gedomineerd door de Olimp Racing Mercedes van Karol Basz. Kort na de pitstops begon het te regenen en kon iedereen opnieuw de pitstraat opzoeken voor regenbanden. Na een korte safetycar periode werd de race herstart. Spinelli (AKM Motorsport) en Schandorff (Vincenzo Sospiri Racing) deden slechts 1 pitstop en kwamen zo vooraan te zitten. Beide VSR Lamborghini werden later bestraft, nadat bleek dat zij tijdens hun pitstop onvoldoende lang hebben stilgestaan. De winst was voor de AKM Motorsport (Mercedes) van Spinelli en Giraudi. Vervolgens was het Inception Racing (McLaren) van Millroy en Iribe die als tweede eindigden. De derde plek was voor de Lamborghini van VSR met Schandorff en Beretta aan het stuur. Baptiste Moulin raakte niet verder dan een tiende plaats. Verrassend is dat de top twee PRO-AM wagens waren en de eerste PRO wagen slechts op de derde plaats terug te vinden is.
  • GT Cup Open – Vlak voor de pitstopperiode was er een felbevochte strijd aan de gang tussen de winnaar van de eerste race (A&P Racing Team) en Daan Pijl in de Alda Motorsport Porsche. Het was echter de Q1 by EMG Motorsport Porsche die heel wat plaatsen wist goed te maken en na de interventie van de safetycar de race als eerste kon hervatten. Artur Janosz stond deze plaats niet meer af en won de race. Het podium werd verder aangevuld door A&P Racing Team PTT Tech Support van Blazek en Lisowski, gevolg door Alda Motorsport van Magdziarz en Pijl.
  • NLS – Christian Krognes, David Pittard en Ben Tuck hebben in hun BMW M6 GT3 van Team Walkenhorst de 44. RCM DMV Grenzlandrennen gewonnen, de zesde manche van de Nürburgring-Langstrecken-Serie (NLS, vormals VLN) 2021. Alessio Picariello werd in de Falken Porsche derde.