Home > Circuit > In een notendop: ADAC GT, GT Open, GT Cup Open

In een notendop: ADAC GT, GT Open, GT Cup Open

  • ADAC GT – Nadat Raffaele Marciello (Mercedes) een rode vlag teweeg bracht was het Dries Vanthoor die de snelste was. Hij mag met de Audi van WRT op de eerste positie starten. De top drie wordt aangevuld door beide Grasser Racing Team Lamborghini. Daar is het Franck Perera die Albert Costa te snel af is.
  • GT Open – De polepositie ging naar de McLaren van JP Motorsport met Christian Klien aan het stuur. Hij was de Olimp Racing Mercedes van Karol Basz te snel af in de tweede kwalificatie. Benjamin Barker kan het tempo goed volgen tijdens zijn eerste deelname aan de GT Open en mag met de Porsche van Lechner Racing op de derde plek starten. Onze landgenoot, Baptiste Moulin, kende minder succes en start vanaf de twaalfde plaats. De tweede race van het weekend zal vanmiddag plaatsvinden.
  • GT Cup Open – De winnaars van de eerste race, A&P Racing Team PTT Tech Support (Porsche), waren de snelste in de kwalificatie. Op bijna twee seconden van de snelste tijd is de Alda Racing (Porsche) met Daan Pijl aan het stuur terug te vinden. De derde plek ging naar Eugenio Pisani in de CAME Racing Team Porsche. Bij Q1 by EMG Motorsport wist Maciej Darmetko zich vijfde te plaatsen. De race wordt samen gereden met de GT Open categorie.