Home > Circuit > Le Mans Cup: Sarah Bovy in de kijker

Le Mans Cup: Sarah Bovy in de kijker

De race op zaterdag voor de Le Mans Cup in Monza werd een zege voor United Autosports. Onze landgenote Sarah Bovy reed zich met de Iron Lynx Ferrari in de kijker in de klasse GT3.

foto: ©lemanscup.com

Kraut en Andrews wonnen met de Ligier-Nissan van United Autosports een incidentrijke twee uur durende race die maar liefst drie safety cars en twee langdurige full course yellow kende. Het gevolg was een tumultueuze pitstop periode en dat liet toe aan de kleinere bolides om zich in de kijker te rijden naarmate de LMP3 in de problemen kwamen of bestraft werden voor het niet naleven van de pitstopregels. Zo reed onze landgenote Sarah Bovy op een bepaald moment op een tweede plaats algemeen met de Iron Lynx Ferrari 488 GT3, in een veld dat gedomineerd wordt door LMP3 machinerie. Een opvallende prestatie van onze landgenote die zeker niet onopgemerkt bleef bij de kenners.

Naarmate de LMP3 wagens weer op stoom kwamen op de snelle piste van Monza, en nadat ze het stuur had overgedragen aan haar jonge Franse ploeggenote Doriane Pin, zakte de Iron Lynx Ferrari iets verder weg. Maar er bleef uiteindelijk toch nog een derde plaats in de klasse GT3 over, op een zevende plaats algemeen aub! De Belgische Duqueine-Nissan van Mülhner Motorsport haalde met Hunt en Bleekemolen een veertiende plaats algemeen, de zusterwagen van Zollo en Lunardi viel uit toen een wiel afbrak.

De volgende afspraak voor de Michelin Le Mans Cup wordt het klapstuk van de serie met “The Road to Le Mans”, twee races op 19 en 21 augustus in het voorprogramma van de beroemde 24 Uur van Le Mans.