Home > #Hoofdnieuws > Carrera Cup Zandvoort: Derdaele briljant, Belgium Racing takes it all

Carrera Cup Zandvoort: Derdaele briljant, Belgium Racing takes it all

De eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort ging naar een briljante Dylan Derdaele in de kleuren van Belgium Racing. Derdaele startte als zevende, maar zette de race al snel naar zijn hand. Het grootste slachtoffer van de eerste afspraak in de Nederlandse duinen was zonder meer Xavier Maassen (PGZ by Red Ant Racing) die door Thierry Vermeulen (Team GP Elite) van de baan werd geramd en vervolgens het slachtoffer werd van een harde impact.

Net na de start trachtte Vermeulen voorbij te gaan aan Maassen en hij tikte de Limburger foutief aan , waardoor die vervolgens rond ging. Maassen kreeg bovendien Andrey Mukovoz hard in zijn zijdeur. De man van PGZ by Red Ant Racing is voor onderzoek naar de medische antenne gebracht, maar is niet gekwetst. Vermeulen kreeg later ook een drive through vanwege het veroorzaken van een aanrijding. Het is overigens niet de eerste maal dat de jonge Nederlander bij een race-incident betrokken is.

Vooraan profiteerde Derdaele van de situatie en de man uit Lommel reed vervolgens een foutloze race, een race die nog tweemaal onderbroken werd. Huub van Eijndhoven (JW Raceservice) werd tweede, voor Glenn van Parijs (NGT). Derdaele en van Eijndhoven delen nu de eerste plaats in het kampioenschap, met één punt voor op van Parijs.

In Pro/Am pakte Nicolas Saelens de zege en hij maakte dus het feest voor Belgium Racing compleet, terwijl Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover) de zege in Am wegkaapte, na problemen voor een sterke Jan Lauryssen.