Home > #Hoofdnieuws > F1 (Oostenrijk): Max Verstappen wint voor de tweede keer op de Red Bull Ring.

F1 (Oostenrijk): Max Verstappen wint voor de tweede keer op de Red Bull Ring.

Max Verstappen heeft de GP van Oostenrijk gewonnen. De Nederlander reed van start tot finish aan de leiding en kwam over de finish met een voorsprong van ongeveer 18 seconden. Ook de snelste lap is voor de Red Bull rijder waarmee hij één extra puntje meeneemt. Valtteri Bottas (Mercedes) en Lando Norris (Mclaren) vergezellen de Nederlander op het podium.

Foto: ©redbullracing

Na een relatief rustige start kwam de safetycar toch al in lap 1 naar buiten na een sandwich voor Esteban Ocon (Alpine). De Fransman moest zijn bolide aan de kant zetten met een kapot voorwiel. Bij de herstart zagen we mooie gevechten tussen Lando Norris en Sergio Perez (Red Bull). De Mexicaan werd het slachtoffer en zakte naar P10 nadat hij in het grind werd gedrukt. Lando Norris kreeg hiervoor een vijf seconden straftijd.

Na de eerste reeks pitstops was er weinig verandering in het klassement. Wel kreeg Sergio Perez twee keer een vijf seconden straftijd. De reden hiervoor was het twee keer afduwen van Leclerc. Nog een vijf seconden straftijd was er voor Lance Stroll (Aston Martin) die te snel reed in de pitstraat. Ook Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) kreeg twee maal een vijf seconden straftijd omdat hij twee keer over de volle lijn reed bij de pit entrance.

Lewis Hamilton zou wat schade aan zijn achterkant gereden hebben door de curbs in bocht tien en was aanzienlijk trager dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Hierdoor kon Bottas en Norris langs Hamilton. De Brit kwam dan ook binnen voor een tweede pitstop omdat hij meer van de banden moest gebruiken. Ook Verstappen kwam nog binnen voor een extra setje banden. De Nederlander zijn voorsprong was groot genoeg om niet bedreigt te worden door de achterliggende rijders.

In de laatste ronde kwamen Sebastian Vettel (Aston Martin) en Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) in contact en belanden in het grind.

Max Verstappen versterkt met deze overwinning en snelste ronde zijn eerste plaats in het kampioenschap ten opzichte van Lewis Hamilton met 32 punten. Lewis Hamilton tekende dit weekend ook een nieuw contract met Mercedes voor 2 seizoenen. Wie zijn teamgenoot wordt is nog niet zeker.

De volgende race is de GP van Groot Brittanië op het Silverstone Circuit op 17 en 18 Juli.
De volledige uitslag vindt u hieronder.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'F1® RACE CLASSIFICATION 1 LAP: 71/71 SPIELBERG #AustrianGP PIT STOPS 2 VERSTAPPEN BOTTAS NORRIS HAMILTON SAINZ PEREZ RICCIARDO LECLERC GASLY ALONSO RUSSELL TSUNODA STROLL GIOVINAZZI 9 10 11 +17.973 +20.019 +46.452 +57.144 +57.915 +1:00.395 +1:01.195 +1:01.844 1LAP +1LAP Bull Racing Mercedes McLaren Mercedes Ferrari Red Bull Racing McLaren Ferrari AlphaTauri Alpine Williams AlphaTauri Aston Martin Romeo Williams Alfa Romeo Aston Martin Haas Haas Alpine 18 RAIKKONEN VETTEL SCHUMACHER MAZEPIN OCON +] LAP LAP LAPS +2 LAPS OUT M 2 0'