Home > Rally > ERC > ERC Rally Liepāja: Nikolay Gryazin onklopbaar

ERC Rally Liepāja: Nikolay Gryazin onklopbaar

Foto ©: FIA ERC

Na vier van de vier snelste tijden, was Nikolay Gryazin (Volkswagen Polo Gti R5) vandaag opnieuw op drie van de zes proeven de snelste. Het zat eens mee voor de Rus en pakt zo het maximum van de punten voor het ERC.

Craig Breen (Hyundai i20 R5) deed zijn best, maar strandde op 17 seconden van de overwinning. Alexey Lukyanuk (Citroën C3 Rally2) mag mee op het podium. Hij moet 30 seconden toegeven op Nikolay. De Spanjaard Efrén Llarena (Škoda Fabia Rally2 Evo) werd 4de. Andreas Mikkelsen (Škoda Fabia Rally2 Evo), die een minuut straftijd moest ophalen, vervolledigt de top vijf.

Grégoire Munster (Hyundai i20 R5) kon nog terug opklimmen naar de 17de plaats. “Niet de beste rally voor ons. We kunnen er niets aan doen, maar we hebben veel geleerd en vandaag hadden we een goed tempo,” zei Grégoire. Amaury Molle werd 44ste.

In ERC2 was Dmitry Feofanov de snelste. Tibor Érdi kreeg een straftijd van 40 seconden en moest hierdoor de overwinning uit handen geven. Mārtiņš Sesks was dan weer met zijn Ford Fiesta Rally4 de snelst in ERC3.

De volgende manche van het ERC, Rally di Roma Capitale, komt er snel aan. Deze vindt plaats van 23 tot en met 25 juli.